ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται όσα χλεύαζε

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται όσα χλεύαζε

Στην πλήρη αποδόμηση του προγράμματος διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στοχεύει η ΝΔ.

Παράλληλα με την κριτική προς τα δεξιά αλλά με τα καθημερινά πυρά προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Συγγρού θα επιδιώξει να ασκήσει συστηματικά, συγκεκριμένη κριτική επί των προτάσεων που εσχάτως ακούστηκαν από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να πείσει πως στην Ιπποκράτους υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας.

«Ξαφνικά υπόσχονται τα αντίθετα απ’ ό,τι έκαναν επί δυόμιση χρόνια. Και ακόμα χειρότερα: τώρα υπόσχονται, όσα αποδοκίμαζαν όταν τα λέγαμε εμείς!», σημείωσε εχθές από την Κρήτη ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας πως:

  • Η ΝΔ μίλησε πρώτη για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε πως «αυτά δεν γίνονται».
  • Η ΝΔ μίλησε πρώτη για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε πως «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».
  • Η ΝΔ μίλησε πρώτη για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών ,όταν στο ΠΑΣΟΚ ανέβασαν και ξανά-ανέβασαν όλους τους φορολογικούς συντελεστές και «σκότωναν με λουκέτα τη μεσαία τάξη».

«Ποιος είναι καλύτερα να κυβερνήσει την Ελλάδα: Εμείς που από την αρχή υποστηρίζαμε ότι χρειάζεται Ανάπτυξη πάνω απ’ όλα; Ή εκείνοι που έλεγαν ότι μας «έσωζαν» όταν βύθιζαν τη χώρα στην πιο βαθιά ύφεση; Ποιος είναι καλύτερα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, τώρα που όλη η Ευρώπη αναγνωρίζει την προτεραιότητα της Ανάπτυξης; Εμείς που το λέγαμε από την αρχή; Εμείς που τσακωθήκαμε μαζί τους γι’ αυτό και δικαιωθήκαμε; Ή εκείνοι που έκαναν τα αντίθετα, παρέλυσαν τη χώρα και έπεσαν έξω σε όλα;», διερωτήθηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ στερείται σχεδίου και συνέπειας.

Βελλίδειο και Ζάππειο οι «σταθμοί» της εβδομάδας

Στον χώρο έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το βράδυ, η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην συμπρωτεύουσα.

Παρών αναμένεται να είναι και ο Κώστας Καραμανλής, θέτοντας εαυτόν στην πρώτη σειρά της προεκλογικής μάχης, για ακόμη μια φορά μετά τις δυο πρόσφατες παρεμβάσεις τους για τις εθνικές εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται πάντως να είναι παρών και στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα η οποία θα λάβει χώρο, την Πέμπτη 3 Μαΐου, στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου ένα σημείο που έχει συνδεθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς εκεί είχε πραγματοποιήσει την τελευταία του συγκέντρωση στις εσωκομματικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2009, ενώ στο εσωτερικό του κτιρίου έχει φροντίσει να δώσει επανειλημμένως το στίγμα των προθέσεών του για το μέλλον του τόπου.