ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Απαιτείται συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Βενιζέλος: Απαιτείται συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Κυβέρνηση συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ζήτησε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, και επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία, ενώ επέμεινε στην άποψη ότι θα έπρεπε από το Μάιο του 2010 να είχε αναζητηθεί η πλειοψηφία των 3/5 (180 βουλευτών), ώστε να είχαμε μπορέσει να διαπραγματευτούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει χρειάζεται καθαρή εντολή και νομιμοποίηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «διαπαιδαγώγησε» την παράταξή του προς μια αντιμνημονιακή κατεύθυνση και μετά μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα πληρώνει τη φθορά της διακυβέρνησης των τελευταίων δύομιση ετών.

«Ο κ. Σαμαράς κρυβόταν πάντα πίσω από μένα», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε ότι ήταν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ και κατηγόρησε την ΕΕ για έλλειψη προνοητικότητας απέναντι στην κρίση χρέους.

Αναφορικά με την απόφαση Γ. Παπανδρέου να εξαγγείλει δημοψήφισμα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως δεν γνώριζε τίποτα για την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού και πως το άκουσε όταν το ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι «οι ποινικές συμπεριφορές είναι ατομικές συμπεριφορές και όχι συλλογικές. Και η ποινική ευθύνη είναι πάντα μια ατομική, προσωπική ευθύνη».