ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων θέλει ο Βενιζέλος

Κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων θέλει ο Βενιζέλος

Υπέρ μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, με τη συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και από την Αριστερά, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί να είναι δεδομένη, επισημαίνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο να γίνει δεκανίκι λύσεων». Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι δεν συζητά καμία συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα αν δεν υπάρχει πανστρατιά και δεν συγκροτείται από φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τους κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Φώτη Κουβέλη «δωρεάν Ευρωπαίους», ενώ έκανε λόγο για αριστερές δυνάμεις που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκές,. Αλλά νομίζουν «ότι η Ευρώπη είναι μια παιδική χαρά, είναι μια εκδρομή».

Βέβαια, παραδέχθηκε ότι εάν λάβει διερευνητική εντολή, θα απευθύνει πρόσκληση και στη Δημοκρατική Αριστερά να μετάσχει σε αυτήν.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κρίση ταυτότητας» και για διχασμό στην κορυφή, μεταξύ αυτών που πιστεύουν στο ευρώ και αυτών που επιθυμούν επιστροφή στη δραχμή. Επίσης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για επίδειξη «πολιτικού τυχοδιωκτισμού», με την πρότασή του για «αριστεροδεξιά κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του 2009, παρά τις επιφυλάξεις τους, με στόχο να βγει η χώρα από την κρίση.