ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατζαφέρης: Αμφιβάλω αν θα βγούμε απ’ το Μνημόνιο σε 30 χρόνια

Καρατζαφέρης: Αμφιβάλω αν θα βγούμε απ’ το Μνημόνιο σε 30 χρόνια

Το φόβο ότι «η πριμοδότηση του θυμού, μπορεί να φέρει ανεξέλεγκτη κατάσταση το βράδυ της Κυριακής» επισήμανε από την Τρίπολη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει η χώρα να μείνει ακυβέρνητη, να διαλυθεί».

«Έχουμε πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και για τον λόγο αυτόν έφυγα από τη κυβέρνηση συνεργασίας», ξεκαθάρισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του ντιμπέιτ, υπογραμμίζοντας ότι «η παρουσία των πολιτικών αρχηγών σε ένα πάνελ, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να συγκρίνει και να αποφασίσει. Ο κόσμος πρέπει να πάει στις κάλπες για να ψηφίσει πρωθυπουργό και όχι για να τιμωρήσει. Από την ψήφο του ελληνικού λαού, εξαρτάται αν θα περιπλεχθεί κι άλλο η κατάσταση ή αν θα υπάρξει η δυνατότητα να περάσουμε σταδιακά σε μία ομαλότητα», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έστρεψε τα βέλη του και κατά του Α. Σαμαρά, λέγοντας πως του θυμίζει «το λεξιλόγιο του Γιώργου Παπανδρέου, ότι "λεφτά υπάρχουν". Στην απελπισία του ο καθένας εφευρίσκει διάφορα πράγματα για να επιβιώσει».

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα κοπούν οι μισθοί του Κλήρου και τόνισε ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα έχουμε ξεφύγει από το μνημόνιο, όχι σε τρία χρόνια, αλλά σε τριάντα χρόνια.