ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Κάποιοι παίζουν στις πλάτες του λαού

Ευ. Βενιζέλος: Κάποιοι παίζουν στις πλάτες του λαού

Το οριζόντιο κόμμα της δραχμής υπάρχει και είναι ο μοχλός της διαπλοκής και των ακραίων συμφερόντων, που περιμένουν στη γωνία για να αγοράσουν φθηνά την Ελλάδα της δραχμής.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην έναρξη της διακαναλικής συνέντευξης στο Ζάππειο.

Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι δοξάζεται κρυπτόμενος και ότι διεκδικεί την ψήφο αρνούμενος να κάνει διάλογο.

Εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος μια κυνικής πολιτικής αντίληψης, πρόσθεσε.

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει αποχαλινωθεί. Η πρόταση του κ. Τσίπρα οδηγεί στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε κλείσιμο των επιχειρήσεων, σε αλβανοποίηση της Ελλάδας, αποτελεί την επιτομή του πολιτικού τυχοπδιωκτισμού, είπε χαρακτηριστικά.

Είναι ψέμα ότι έχει δημιουργηθεί ειδικό ταμείο για την καταβολή του εξωτερικού χρέους πριν την καταβολή μισθών και συντάξεων.

Το δικό μας σχέδιο προβλέπει έξοδο από το μνημόνιο σε τρία χρόνια.

Προτείνουμε ένα πραγματικά εθνικό σχέδιο και μια πραγματική πρόταση για έξοδο από την κρίση.

Ότι λέμε το έχουμε μετρήσει ευρώ-ευρώ και λέξη-λέξη.

Το εθνικό σχέδιο Ανασυγκρότησης που προτείνουμε είναι η μόνη πλατφόρμα που έχει προταθεί.

Η πρόταση της Αριστεράς έχει υψηλό δείκτη επικινδυνότητας. Σε ποιον μιλάνε για άρνηση πληρωμής του δημοσίου χρεόυς;

Εμείς αρνηθήκαμε να πληρώσουμε το χρέος, μειώνοντάς το χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Έχει εμπεδωθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι το βράδυ των εκλογών θα υπάρξει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθος το 2010 να αναλάβει μόνο του τη διαχείρηση της κρίσης. Ο κ. Καρατζαφέρης μπήκε βγήκε, ο κ. Σαμαράς ήταν μέσα έξω γιατί ήθελε να είναι ο υποδοχέας του κομματικού κέρδους.

Για να έχουμε κυβέρνηση χρειάζεται νομιμοποίηση και κοινωνική αποδοχή.

Η απάντησή μου στη θέση του κ. Τσίπρα ότι έχω ξεφύγει, είναι: tragic.

Το δημοψήφισμα είχε τεθεί πριν τη μείωση του χρέους. Τώρα αναφερόμαστε σε πράγματα που ξεκινούν από την εξής αφετηρία: οι περισσότεροι πολίτες θέλουν την παραμονή στο ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος και στην κορυφή του. Είναι δυνατόν να βγαίνει ένα κόμμα και να απειλεί τους Ελληνες, λέγοντας ότι αν ψηφιστούν τα μέτρα θα γίνουμε Νιγηρία;

Για Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από μια κοινωνία σε κρίση που κατολισθαίνει σε φασίζουσες συμπεριφορές. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η Χεσμπολάχ στο Λίβανο που προσφέρει και κοινωνικές υπηρεσίες, είναι λάτρεις της δικτατορίας της 21 Απριλίου. Φταίμε γιατί αφήσαμε απροστάτευτο το κέντρο της Αθήνας.

Για τη συγνώμη

Η λέξη συγνώμη είναι μια πολιτική πράξη και αντιστοιχεί στην αλήθεια που διατυπώνουμε προεκλογικά. Όλοι οι άλλοι που δεν λένε τίποτα, ούτε καν μια συγνώμη, τι έχουν να πουν στον ελληνικό λαό; Ο κ. Σαμαράς είναι προϊόν παρθενογένεσης; Ο κ. Καραμανλής που έσπασε τη σιωπή του μετά από 2,5 χρόνια και δεν είπε τίποτα για το ότι έφυγε άρον-άρον; Ποιος γκετοποίησε το κέντρο της Αθήνας το 2008;

Για ΔΝΤ

Υπήρξε συνειδητή ευρωπαϊκή επιλογή να ενταχθεί στο ΔΝΤ η ευρωζώνη συνολικά, αλλά όλες οι ισχυρές χώρες έχουν αυτοϋπαχθεί στο ΔΝΤ. Υπάρχει βέβαια και ευρωπαϊκή ευθύνη για το ελληνικό κατάντημα.

Απευθυνόμαστε στη μεγάλη δεξαμενή των ανθρώπων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και απογοητεύθηκαν. Αυτοί σε μεγάλο βαθμό είναι αναποφάσιστοι.

Δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αυτό είναι φενάκη, ο λαός το έχει απορρίψει.

Λέμε ενιαίο φορολογικό σύστημα σταθερό για 10 χρόνια.

Για Κύπρο

Επισκέφθηκα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων ως Πρόερος του ΠΑΣΟΚ την Κύπρο. Η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο όλα της τα κυριαρχικά δικαιώματα και αυτό αφορά και τη οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών. Η επίκληση της ΑΟΖ στερεί από την Τουρκία ένα βασικό επιχείρημα. Η οριοθέτηση θέλει συμφωνία και αν διαφωνούμε πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο. Το μήνυμά μας προς την Τουρκία παραμένει πάρα πολύ καθαρό.

Επαναληπτικές εκλογές

Η επανάληψη των εκογών επιτείνει την αβεβαιότητα, βλάπτει τη χώρα.