ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων από τον Φ. Κουβέλη

Πρόταση κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων από τον Φ. Κουβέλη

Πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, υπό τον όρο της απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο.

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης ο κ. Κουβέλης είπε ότι «η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά είναι ψήφος ενάντια στη μιζέρια και στη μοιρολατρία. Είναι ψήφος υπευθυνότητας, ενότητας και ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου».

Ερωτηθείς αν η ΔΗΜΑΡ είναι πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ ή στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι το κόμμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Σε άλλη ερώτηση για το τι θα πράξει αν φτάσει η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στα χέρια του, με ποια κόμματα θα αναζητήσει συνεργασίες και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η πρότασή του απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Όσο για τα πρόσωπα, επανέλαβε ότι το βασικότερο στοιχείο είναι η φερεγγυότητα της πολιτικής και της προγραμματικής συμφωνίας.

Σχετικά με την πρόταση απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο, ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι η κίνηση αυτή θα συνοδευτεί από την ύπαρξη μιας νέας συμφωνίας.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την πρόταση που είχε κάνει το κόμμα του για παράταση του χρόνου προσαρμογής, πρόταση που τελικά υιοθέτησε και ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ρωτήθηκε και για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι χρειάζεται καταγγελία της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, αλλά και επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.