ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Το κόμμα της δραχμής δυστυχώς υπάρχει

Ε. Βενιζέλος: Το κόμμα της δραχμής δυστυχώς υπάρχει

Οι εκλογές θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας για την επόμενη 20ετία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «το οριζόντιο κόμμα της δραχμής δυστυχώς υπάρχει» και έκανε λόγο για «κορυφαία ψέματα που ακούγονται στο δημόσιο λόγο», όπως ότι μπορούμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη καταγγέλλοντας τη δανειακή σύμβαση κι ότι τα χρήματα των δανειστών απευθύνονται μόνον στον εξυπηρέτηση του χρέους.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία οδήγησαν τη χώρα σε βαθιά κρίση, προειδοποιώντας ότι όσο η διέξοδος αναζητείται σε έναν ακόμη πιο χυδαίο λαϊκισμό, υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί η κρίση σε εθνική τραγωδία.

Επίθεση σε Σαμαρά και Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Σαμαράς σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δοξάζεται κρυπτόμενος» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι διεκδικεί την ψήφο χωρίς να έχει μετάσχει σε πραγματικό τηλεοπτικό διάλογο και τα προηγούμενα χρόνια ήθελε να υποστεί το κόστος το ΠΑΣΟΚ για να μείνει ο ίδιος αλώβητος.

Επίσης, απεκάλεσε «πολιτικό υβριστή» τον Αλέξη Τσίπρα, που με τις προτάσεις του οδηγεί την Ελλάδα έξω από το ευρώ, «σε μια αλβανοποίηση της Ελλάδας». «Η δική τους Ελλάδα είναι η Ελλάδα της δραχμής και της απομόνωσης» κατήγγειλε.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απάντηση του κ. Βενιζέλου, όταν σχολίασε την κριτική του κ. Τσίπρα ότι έχει ξεφύγει. «Η απάντησή μου είναι Tragic» ανέφερε.

Πολιτική ανάγκη η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε και πάλι την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, την οποία χαρακτήρισε εφικτή. «Είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς να πετύχουμε τον πρώτο στόχο και να είμαστε πρώτο κόμμα παρά να πετύχει η ΝΔ τον στόχο της και να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση» ανέφερε, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη πλειοψηφία μετά τις εκλογές. Ο ίδιος επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών με «φιλοευρωπαϊκές» δυνάμεις.

Για τη Χρυσή Αυγή

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για επικίνδυνα φαινόμενα εκφασισμού, σημειώνοντας: «η Χρυσή Αυγή δεν είναι η Χεζμπολαχ! Είναι οπαδοί της δικτατορίας της 21ης Απριλίου και του ναζισμού».

Για τη «συγνώμη»

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η λέξη «συγνώμη» είναι πολιτική πράξη του ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με άλλους που δεν λένε τίποτα. «Ο κ. Σαμαράς είναι προϊόν παρθενογένεσης; Ο κ. Καραμανλής που έσπασε τη σιωπή του μετά από 2,5 χρόνια και δεν είπε τίποτα για το ότι έφυγε άρον-άρον; Ποιος γκετοποίησε το κέντρο της Αθήνας το 2008;» διερωτήθηκε.

Για τα μέτρα του Ιουνίου

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, τον Ιούνιο δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι θα δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές.