ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα

Ε. Βενιζέλος: Οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα

Μήνυμα συσπείρωσης στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και κάλεσμα στους αναποφάσιστους απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι αναποφάσιστοι τώρα γέρνουν την πλάστιγγα σε αυτές τις εκλογές που θα κρίνουν την μοίρα της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια» είπα ο κ. Βενιζέλος από τη Ρόδο, όπου και μίλησε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Μουσείου στη Ρόδο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε ένα «τσουνάμι» και κλήθηκε να διαπραγματευτεί με τους «ομογάλακτους του κ. Σαμαρά».

«Τώρα όμως είμαστε έτοιμοι, ώριμοι και εκπαιδευμένοι για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση» προσέθεσε.

Για άλλη μια φορά επέκρινε την εμμονή, όπως είπε, του προέδρου της ΝΔ για αυτοδυναμία, λέγοντας ότι μόνον κάποιος με «άγνοια κινδύνου» θα μπορούσε να έχει έναν τέτοιο στόχο.

Στο στόχαστρο του κ. Βενιζέλου βρέθηκαν και οι «λαϊκισμοί των άλλων παρατάξεων», που θεωρούν αδύνατη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Μην ακούτε την κουτοπόνηρη θεωρία ότι δεν θα μας διώξουν με τίποτα από την ΕΕ» υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε «αμίμητους, ανεύθυνους και ανιστόρητους», όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την απελπισία του Έλληνα πολίτη, στον οποίο και υπόσχονται ότι θα διώξουν το μνημόνιο διατηρώντας τη χώρα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι δυνάμεις αυτές «οδηγούν την χώρα σε έξοδο από το ευρώ, σε πτώχευση , σε Αλβανοποίηση» .