ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θέλουμε να αλλάξει η εικόνα της χώρας»

«Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θέλουμε να αλλάξει η εικόνα της χώρας»

Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας και των ομιλιών του Αντώνη Σαμαρά.

Επιμέλεια: Κώστας Λασκαράτος

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μπορεί να εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη μαζική συμμετοχή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η αποψινή ωστόσο επιλογή φέρει, όπως εξηγούν οι συνεργάτες του, ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς «από εκεί ξεκινά η Ελλάδα» και ο αρχηγός της «γαλάζιας» παράταξης, επιθυμεί να προσδώσει ιδιαίτερο νόημα και να αποδείξει εμπράκτως πως ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου, απ' άκρη σ' άκρη.

Οι επιτελείς της Συγγρού, δηλώνουν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την έως τώρα υποδοχή της ηγεσίας -σε όλους τους σταθμούς της-, ενώ υπογραμμίζουν πως η χθεσινή συμμετοχή και ο παλμός στην ανοικτή συγκέντρωση στο χώρο έξω από το Ζάππειο «ξεπέρασε κάθε στόχο και κάθε προσδοκία».

Οι πολίτες να σκεφτούν τη… Δευτέρα

«Οι ψηφοφόροι να σκεφτούν τη Δευτέρα. Έτσι να πάνε στην κάλπη…», σημείωνε χθες βράδυ, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, εξηγώντας πως στη ΝΔ είναι όλοι καλοδεχούμενοι, ό,τι και αν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Το ζήτημα της συσπείρωσης αναδεικνύεται ως μείζον, ακόμη και την τελευταία ώρα, καθώς οι διαρροές το προηγούμενο διάστημα απεδείχθη πως ήταν πολλές και ανεξέλεγκτες. «Θέλουμε τους Έλληνες μονιασμένους και υπερήφανους. Όχι διχασμένους και ντροπιασμένους. Δεν βάζουμε στους Έλληνες ψεύτικα διλήμματα. Ενώνουμε τους Έλληνες πάνω σε κοινά ιδανικά. Αυτή η σύνθεση είναι το νόημα της Νέας Μεταπολίτευσης», τόνισε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, προτάσσοντας το ζήτημα της σύνθεσης και απλώνοντας το χέρι του προς κάθε κομματική δεξαμενή.

Στην πρώτη γραμμή παραμένει ως φαίνεται και ο πρώην πρωθυπουργός. Έπειτα από τρεις παρεμβάσεις και μετά τις τελευταίες πολυσυζητημένες εμφανίσεις του στο Ζάππειο ΙΙΙ καθώς και στη συγκέντρωση έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε χθες, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα, στο Ζάππειο για να παρακολουθήσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στην Αθήνα.

Αποκλειστική δήλωση του Νότη Μηταράκη στο newsbomb:

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά φιλοδοξούν, πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι καλό για τη ΝΔ και υποστηρίζουν πως τον λόγο πλέον, τον έχουν οι πολίτες.

«Την Κυριακή έχουμε την μοναδική ευκαιρία να αποφασίσουμε για το αν θέλουμε να αλλάξουμε ολοκληρωτικά την εικόνα της χώρας μας», σημειώνει με αποκλειστική του δήλωση στο newsbomb, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος και υποψήφιος στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας, Νότης Μηταράκης.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Η αλήθεια είναι, ότι οι προηγούμενες γενιές δεν μπόρεσαν να οικοδομήσουν ένα κράτος σύγχρονο και οικονομικά εύρωστο. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να δώσουμε χώρο στους νέους. Να υποστηρίξουμε τις ιδέες, την όρεξη για δουλεία και την διάθεση για προσφορά στον τόπο και όχι τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και στρατηγικές. Έχω πει πολλές φορές ότι αν το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνη για το παρελθόν (σίγουρα έχει) οι πολίτες έχουν τώρα την ευθύνη για το μέλλον. Και οφείλουν να την αναλάβουν.

Την Κυριακή έχουμε την μοναδική ευκαιρία να αποφασίσουμε για το αν θέλουμε να αλλάξουμε ολοκληρωτικά την εικόνα της χώρας μας. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο διακυβέρνησης και να εφαρμόσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο μια νέα εποχή προόδου, εθνικής αξιοπρέπειας και κοινωνικής ευαισθησίας.

Για να επιτευχθεί αυτό οφείλουμε όλοι να προσέλθουμε στις κάλπες σκεπτόμενοι ορθολογικά για το ποιος είναι ικανότερος να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του Ελληνικού λάου στις νέες προκλήσεις και στα νέα ήθη που οι καιροί απαιτούν. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μπουν οι βάσεις για την αναδιάρθρωση του Κράτους».