ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το βλέμμα στις μονοεδρικές και τετραεδρικές το ΠΑΣΟΚ

Με το βλέμμα στις μονοεδρικές και τετραεδρικές το ΠΑΣΟΚ

Με το βλέμμα στραμμένο στις μονοεδρικές και τις τετραεδρικές βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.

Η Ιπποκράτους επιχειρεί να ενισχύσει την εκλογική της δύναμη στις συγκεκριμένες περιφέρειες, έστω και την τελευταία στιγμή. Άλλωστε, οι μονοεδρικές περιφέρειες δεν επηρεάζουν το συνολικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τις τετραεδρικές που το επηρεάζουν πρώτα απ' όλες.

Οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις θέλουν το ΠΑΣΟΚ να μην καταφέρνει να πάρει καμία μονοεδρική, ενώ στις τετραεδρικές οι βουλευτές στέλνουν έντονα μηνύματα ανησυχίας προς την Αθήνα.

Καθοριστικό κλίμα για την επόμενη μέρα, όποιο κι αν είναι το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, είναι η Α' και Β' Αθηνών, όπου συμμετέχουν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Στις συγκεκριμένες περιφέρειες είναι σημαντικό για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να εκλέξει τους δικούς του, αφού την επόμενη μέρα, όταν λυθεί και το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας, θα ακουστούν ποιο έντονες οι φωνές αμφισβήτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που προεκλογικά ήταν μόνο «ψίθυροι».

Η τρίτη σημαντικότερη ομάδα περιφερειών για τον κ. Βενιζέλο είναι οι νομοί της Κρήτης, όπου ποντάρει σε πολλά. Η Κρήτη θεωρείται η μεγάλη «δεξαμενή» του κόμματος παραδοσιακά και γι αυτόν τον λόγο άλλωστε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέβηκε υποψήφιος στο Ηράκλειο.

Επιπλέον, προκειμένου να ενισχυθεί η δύναμη του ΠΑΣΟΚ στο νησί, στο «παρά πέντε» εχθές Πέμπτη, πραγματοποίησε μίνι-περιοδεία η εκπρόσωπος τύπου κ. Φώφη Γεννηματά. Να σημειωθεί ότι από την Κρήτη προέρχεται ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης όπως και ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, που έχει καταλάβει την τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η συσπείρωση στο νησί θεωρούταν πολύ μικρή, ίσως και αυτό να εξηγεί το ταξίδι της κ. Γεννηματά εκεί.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ποντάρει πάρα πολλά στη γενέτειρα του, τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση στην περιφέρεια. Βέβαια, εκεί κατεβαίνει με την «Κοινωνική Συμφωνία» ο «αιώνιος» αντίπαλός του στην περιοχή, κ. Χάρης Καστανίδης, κάτι όμως που δεν ανησυχεί το επιτελείο του κ. Βενιζέλου.

Πάντως μέχρι τελευταία στιγμή τίποτα δεν ήταν σίγουρο για καμία περιφέρεια και γι αυτό στην Ιπποκράτους είναι έτοιμοι για ολονύχτιο θρίλερ την Κυριακή σε πολλά επίπεδα.