ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει» η Συγγρού

Διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει» η Συγγρού

Την επιθετική πολιτική προς τονΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει η ΝΔ.

Σήμερα μάλιστα, με non-paper του κόμματος, μνημονεύει τις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του συνασπισμού, κατηγορώντας τον εμμέσως για διγλωσσίας.

Συγκεκριμένα, η Συγγρού, υπενθυμίζει τις δηλώσεις του κ. Μανώλη Γλέζου, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, πως «Το πρόβλημα δεν είναι αν θα είσαι ή δεν θα είσαι στο ευρώ. Για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ. Μας ενδιαφέρει ότι δεν μπορεί το χρήμα να κανονίζει τις τύχες ενός λαού», άποψη που σύμφωνα με τον ίδιο ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει ότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα σε καμία απολύτως περίπτωση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο βουλευτής του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολίαζε σχετικά πως είναι σαφές ότι ο κ. Γλέζος «μίλαγε για το κεφάλαιο το οποίο κινείται χωρίς λογικές νομισμάτων και δεν το ενδιαφέρει ποιο νόμισμα έχει η κάθε χώρα. Εννοεί το χρήμα το κεφάλαιο, δεν το ενδιαφέρει το νόμισμα. Είναι σαφής η θέση μας και είναι κουραστικό να την επαναλαμβάνεις συνέχεια. Δε θέλουμε η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, δεν θέτουμε τέτοιο θέμα , δεν θέτουμε θέμα ευρώ και θέμα εξόδου από την ΕΕ. Αυτό που θέτουμε είναι το να απαλλαγούμε από το μνημόνιο και να ακολουθήσουμε μια νέα πολιτική».