ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα βάλουμε φόρο και στις ζημιογόνες επιχειρήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Θα βάλουμε φόρο και στις ζημιογόνες επιχειρήσεις

Μέχρι και τις επιχειρήσεις, που εμφανίζουν ζημιές θέλουν να πληρώνουν φόρους στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση ήρθε από τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Γιάννη Μηλιό.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο ίδιος πρότεινε τη φορολόγηση του τζίρου όλων των επιχειρήσεων με 1%, ακόμη και των ζημιογόνων, ενώ αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της αύξησης της φορολογίας των πλουσίων.

Ο ίδιος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είπε ότι αν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ζημιογόνες επιχειρήσεις αποκρύπτουν κέρδη μέσω off shore εταιρειών, τότε θα έρχονται σε... διάλογο με τους επιχειρηματίες για να πληρώσουν φόρο!

«Βάσει των ενδείξεων που θα έχουμε από τις offshore εταιρείες, που διαθέτουν», σημείωσε ο ίδιος, ενώ στο ερώτημα «πώς θα βρείτε τις off shore» απάντησε: «Θα φορολογήσω κατ΄ εκτίμηση», προσθέτοντας ότι «θα φορολογήσω το μεγαλοεπιχειρηματία που ενώ παρουσιάζει μηδενικά κέρδη, διαθέτει off shore».

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι εφοπλιστές για τους οποίους ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Βεβαίως θα φορολογήσουμε και τους εφοπλιστές».

Όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά τις πρωτότυπες ιδέες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση καταθέσεων των πολιτών για ανάπτυξη, αλλά και του Μ. Γλέζου για υποχρεωτικό δανεισμό του κράτους από τους «έχοντες».