ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων κατά της Χρυσής Αυγής

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων κατά της Χρυσής Αυγής

Ο προσκοπισμός καλλιεργεί την αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας, λέει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, κ. Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι επισημαίνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι ο προσκοπισμός διαπαιδαγωγεί τα μέλη του με δημοκρατικά ιδεώδη και καλλιεργεί το διάλογο αλλά και την αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΠ, ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής φέρεται να δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Παρέμβαση» ότι στο κόμμα του υπάρχει «μία εσωτερική πειθαρχία που θα μπορούσε κάλλιστα να θυμίζει όχι μόνο στρατιωτική πειθαρχία αλλά και προσκόπους».

«Όλη η δράση του Προσκοπισμού έχει ένα όραμα: να χτίσει έναν καλύτερο κόσμο. Η πειθαρχία αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή, δεν επιβάλλεται από κανέναν και είναι απόρροια της αποδοχής του κώδικα συμπεριφοράς και ηθικών αξιών που πρεσβεύει ο Προσκοπισμός», τονίζει το ΣΕΠ, προσθέτοντας ότι στον προσκοπισμό γίνεται διαπαιδαγώγηση των μελών με τρόπο που προάγει τα δημοκρατικά ιδεώδη, που καλλιεργεί το διάλογο και την αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας «με σκοπό να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο κόσμο στον οποίο χωρούν όλοι και στην παγκόσμια συναδέλφωση».