ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενδοοικογενειακή κόντρα Θανάση και Κωνσταντίνου Πλεύρη

Ενδοοικογενειακή κόντρα Θανάση και Κωνσταντίνου Πλεύρη

Ενδοοικογενειακή κόντρα προκάλεσε η αποχώρηση του κ. Θανάση Πλεύρη από το ΛΑΟΣ, μετά και τη διαφωνία του με την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές.

Όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία, ο ΛΑΟΣ θα κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, κάτι που προκάλεσε την αποχώρηση του κ. Θανάση Πλεύρη αλλά και άλλων στελεχών.

Η προσχώρηση του κ. Πλεύρη στη Νέα Δημοκρατία θεωρείται πλέον ζήτημα ωρών, ενώ ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Οι στιγμές για την Πατρίδα είναι κρίσιμες και πρέπει να αποτρέψουμε τη δημιουργία μιας κυβέρνησης Τσίπρα, αντιευρωπαϊκής, φιλικής στη λαθρομετανάστευση και ενδοτικής στα εθνικά θέματα. Το πατριωτικό μου καθήκον και η συνείδηση, μου επιβάλλουν να είμαι παρών στη προσπάθεια αναχαίτισης μιας τέτοιας κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Η Πατρίδα μπαίνει πάνω από τα κόμματα».

Η στάση του κ. Πλεύρη αποδοκιμάστηκε από ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του πατέρα του, κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα όλους όσους εγκατέλειψαν το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη λέγοντας: «Μετά τα τελευταία γεγονότα, δηλώνω ότι τάσσομαι ολοψύχως στο πλευρό του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και θα αγωνιστώ υπέρ αυτού, με όλες μου τις δυνάμεις. Καλώ όλους τους πολιτικούς μου φίλους, να ταχθούν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη για την επικράτηση των ιδεών του Πατριωτισμού. Απεριφράστως, καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσους έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό».