ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «7 σαμουράι » του ΠΑΣΟΚ οργώνουν το Λεκανοπέδιο

Οι «7 σαμουράι » του ΠΑΣΟΚ οργώνουν το Λεκανοπέδιο

Στο λεκανοπέδιο Αττικής θα ρίξει τις δυνάμεις του το ΠΑΣΟΚ στο διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές, στέλνοντας σε κάθε δήμο μεικτά κλιμάκια με επικεφαλής τους κορυφαίους του κόμματος.

Παράλληλα, ορίζει επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας σε κάθε νομό με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία του Κινήματος στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», τις περιφέρειες της Αττικής θα σαρώσουν τα στελέχη που συγκροτούν ατύπως στην παρούσα φάση τη λεγόμενη ομάδα των «επτά σαμουράι», την Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Κώστα Σκανδαλίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Πέτρο Ευθυμίου, Μίμη Ανδρουλάκη, Αννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε καθένα από τα εν λόγω στελέχη θα δοθεί η ευθύνη μιας μεγάλης περιοχής του Λεκανοπεδίου, π.χ. ο Α. Λοβέρδος αναλαμβάνει τη Δυτική Αθήνα και ο Π. Ευθυμίου τον Πειραιά, όπως επίσης και μιας κρίσιμης εκλογικής περιφέρειας εκτός Αττικής.

Η έμφαση στις πέντε περιφέρειες του Λεκανοπεδίου δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου υπέστη καθίζηση, καθώς στα αστικά κέντρα οι πολίτες υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η ομάδα των Επτά θα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση, ορισμένα στελέχη της σχεδιάζουν για λόγους καλύτερου συντονισμού να εγκατασταθούν προεκλογικά στην Ιπποκράτους, κάτι που δεν αποκλείει ούτε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τον Νομό Θεσσαλονίκης, στον οποίο επίσης το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε σε πρωτοφανή εκλογικά ποσοστά, αναλαμβάνει ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ειδικός ρόλος επιφυλάσσεται και σε στελέχη που δεν έχουν εκλεγεί αλλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι μπορούν να συνεισφέρουν με την παρουσία τους στον προεκλογικό αγώνα. Για παράδειγμα, ο Δημήτρης Ρέππας θα συμβάλει κατά την προεκλογική περίοδο στην επικοινωνία των μηνυμάτων του ΠΑΣΟΚ σε νομούς της Πελοποννήσου• το ίδιο και στελέχη όπως ο Χρήστος Παπουτσής που θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην Αθήνα, αλλά και οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Νάσος Αλευράς και Δημήτρης Καρύδης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχε ο Βαγγέλης Βενιζέλος με το στενό του επιτελείο, τη λεγόμενη Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.