ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώνεται επίσημα ο «γάμος» Σαμαρά-Ντόρας

Ανακοινώνεται επίσημα ο «γάμος» Σαμαρά-Ντόρας

Σε εκδήλωση που θα γίνει στο ίδρυμα Κακογιάννης, στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος για την επανένταξη της κας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία. Επίσης, η κα Μπακογιάννη θα μετέχει το Σάββατο στη συνδιάσκεψη της ΝΔ, μιλώντας για πρώτη φορά σε εκδήλωση του κόμματος εδώ και δύο χρόνια.

Οι δύο πλευρές, μετά από πολυήμερες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, κατέληξαν στην τελική συμφωνία. Η κα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ και οι πρώην βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα μπουν σε εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων. Επίσης, τρία στελέχη της ΔΗ.ΣΥΜ. θα τεθούν ως επιλαχόντες, οπότε η εκλογή τους θα κριθεί με βάση τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Νωρίτερα συνεδρίασε και το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατά τη διάρκεια του οποίου η κυρία Μπακογιάννη ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του κόμματος, προκειμένου να μη χάσει και η Νέα Δημοκρατία το μπόνους των 50 εδρών, αν βγει πρώτο κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Στη Συγγρού και στο Επικρατείας η Ντόρα

Δυο «γάμοι» σε μια ημέρα

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Δημοκρατική Συμμαχία