ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και επισήμως στη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη

Και επισήμως στη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη

Την επιστροφή της Ντ. Μπακογιάννη στη «γαλάζια» παράταξη ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς

Σε πολιτικό «γάμο» οδήγησαν οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις για συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε σε εκδήλωση που έγινε στο ίδρυμα Κακογιάννης επισήμως την επιστροφή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία, δύο χρόνια μετά τη διαγραφή της από τη «γαλάζια» παράταξη.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του κόμματος, προκειμένου να μην υπάρξει τυπικό κώλυμα με το μπόνους των 50 εδρών που επιφυλάσσει ο εκλογικός νόμος για το πρώτο κόμμα. Όπως σας είχε μεταδώσει έγκαιρα το newsbomb.gr, το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν κομβικό για το κλείσιμο της συμφωνίας, καθώς η κυρία Μπακογιάννη αρχικά ήθελε συνεργασία των δύο κομμάτων κι όχι ενσωμάτωση της ΔΗ.ΣΥΜ στη Νέα Δημοκρατία.

Η συμφωνία του κ. Σαμαρά με την κα Μπακογιάννη «κλείδωσε» το βράδυ της Κυριακής, σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, παρόντων και των κ.κ. Γ. Μιχελάκη και Κ. Μπακογιάννη. Με βάση τη συμφωνία, η κ. Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ενώ τρεις πρώην βουλευτές του κόμματός της θα τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες των ψηφοδελτίων.

Διαβάστε επίσης:

Στις 6 μ.μ. ανακοινώνεται επίσημα ο «γάμος» Σαμαρά-Ντόρας

Η «λεπτομέρεια» που χωρίζει τον Σαμαρά από την Ντόρα

Ιστορική ανακωχή στην «πολυκατοικία»

Στη Συγγρού και στο Επικρατείας η Ντόρα

Έκλεισε η συμφωνία ΝΔ - ΔΗΣΥ