ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους Σαμαράς-Μπακογιάννη

Ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους Σαμαράς-Μπακογιάννη

Σε ειδική εκδήλωση, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ανακοινώθηκε και επισήμως η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία, δύο χρόνια μετά τη διαγραφή της από το κόμμα.

Οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις οδήγησαν τελικά στην εύρεση της «χρυσής τομής», αφού η Ντόρα Μπακογιάννη, που θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, πέτυχε ακόμη:

- να μην κλείσει αλλά απλώς να αναστείλει τη λειτουργία του κόμματός της, κίνηση απαραίτητη προκειμένου να μη χαθεί το μπόνους των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα

- να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, στελέχη προερχόμενα από τη Δημοκρατική Συμμαχία (Μαρκογιαννάκης, Αυγενάκης, Κοντογιάννης)

Η κα Μπακογιάννη, πήρε πρώτη το λόγο, δηλώνοντας πως μπροστά στον κίνδυνο της καταστροφής είναι αναγκαίο όλοι να παραμερίσουν τις διαφορές, πολιτικές και προσωπικές. Η Χανιώτισσα πολιτικός, στεκόμενη δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ, σημείωσε πως είναι ώρα η Ελλάδα να πάει πάνω από όλους και πως η συνεργασία της με τη Νέα Δημοκρατία, θα βρεθεί απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού «αριστερόστροφές και δεξιόστροφες».

«Την κρίσιμη ώρα του μεγάλου Ναι και του μεγάλου ΟΧΙ, ας σταθούμε πάνω από όσα μας χωρίζουν», πρόσθεσε.

Από τη μεριά του ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε πως δεν θα αφήσουν να γκρεμιστούν μέσα σε λίγες ημέρες όσα ο ελληνικός λαός κέρδισε εδώ και δεκαετίες και μίλησε για συσπείρωση των πολιτών , που δε θα αφήσουν την χώρα στους τυχοδιωκτισμούς και τους λαϊκισμούς.

«Μας ενώνει ο κοινός αγώνας να βγει η Ελλάδα από την κρίση και τα αδιέξοδα», τόνισε και επανέλαβε πως η πολιτική του Μνημονίου πρέπει να τροποποιηθεί.

«Απέναντί μας είχαμε ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα... Απέναντί μας έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την Ευρώπη και που αλαζονικά δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών», πρόσθεσε εξαπολύοντας πυρά προς την Αριστερά, λέγοντας πως θα νικήσουν όσοι βάζουν το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ.

«Ενώσαμε την παράταξη. Θα ενώσουμε και την πατρίδα», υπογράμμισε, εξηγώντας πως το στοίχημα για ενότητα δεν τελειώνει εδώ και πως η πρόταση της ΝΔ για συστράτευση των κεντροδεξιών δυνάμεων, ισχύει.

Η συμφωνία του κ. Σαμαρά με την κα Μπακογιάννη «κλείδωσε» το βράδυ της Κυριακής, σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, παρόντων των Γιάννη Μιχελάκη και Κώστα Μπακογιάννη.

Έκτακτη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε τη σύγκληση Εθνικής Εκλογικής Συνδιάσκεψης το Σάββατο, στις 10 το πρωί, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα παρουσιαστούν οι πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του κόμματος, η στρατηγική του στον εκλογικό αγώνα και το πρόγραμμα δράσης των κομματικών οργανώσεων.

Τη συνδιάσκεψη θα συγκροτήσουν ο Πρόεδρος του Κόμματος, οι Αντιπρόεδροι, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, τα μέλη της Νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι επικεφαλής των Γραμματειών, οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ, τα μέλη των ΝΟΜΕΚ.Ε., οι Υποψήφιοι Βουλευτές της 6ης Μαΐου, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, η Κεντρική Επιτροπή: α) της ΔΑΚΜΕ Δημοσίου Τομέα, β) της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και γ) της ΔΑΚΜΜΕ, Οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειάρχες, οι Εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας και τα Προεδρεία των ΕΚΟ.

Η Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας θα σηματοδοτήσει, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, την έναρξη της Εκλογικής Εκστρατείας του Κόμματος και την αφετηρία της πάνδημης παραταξιακής συσπείρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Δημοκρατική Συμμαχία

Ανακοινώνεται επίσημα ο «γάμος» Σαμαρά-Ντόρας