ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδείες Τσίπρα αλά ροκ - σταρ

Περιοδείες Τσίπρα αλά ροκ - σταρ

Ως άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την περιοδεία του κ. Αλέξη Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο

υιοθετώντας το σύγχρονο «ρητό» που λέει : «δεν έχει σημασία τι λένε για εσένα. Σημασία έχει να προφέρουν σωστά το όνομά σου».

Συγκεκριμένα, στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα μιλώντας στο newsbomb.gr εξηγούν ότι οι Γάλλοι και Γερμανοί συνομιλητές τους ενθουσιάστηκαν από την προσέλευση των δημοσιογράφων που την αποδίδουν αποκλειστικά στον Έλληνα πολιτικό τον οποίο θεωρούν κάτι σαν «ροκ σταρ».

Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι τα στελέχη της Die Linke τους έλεγαν ότι «τόσοι δημοσιογράφοι που ήρθαν για τον Αλέξη θα έρχονταν μόνο αν μας επισκέπτονταν ο Μπαράκ Ομπάμα σε ιδιαίτερες συνθήκες»!

Ανάλογες εκδηλώσεις θαυμασμού εξέφρασαν και οι Γάλλοι «σύντροφοι» επισημαίνοντας ότι παρόμοιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον «είχαμε να δούμε από την ταραγμένη δεκαετία του 1960».

Υπό αυτά τα δεδομένα το επιτελείο της Κουμουνδούρου επιλέγει να κρατήσει το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας και όχι τις «επιπλοκές» που δημιούργησαν οι δηλώσεις του περι «Ολανδρέου».

Άλλωστε, το στίγμα της περιοδείας επιχείρησε να το δώσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνέντευξη τύπου στο Παρίσι λέγοντας ότι «Δεν ξέρω αν φοβίσαμε την Ευρώπη, αλλά μάλλον την ξαφνιάσαμε απ' ότι φαίνεται από την παρουσία σας εδώ σήμερα και ίσως αυτός να είναι ένας από τους στόχους μας. Να αναγκάσουμε τις ευρωπαϊκές ηγεσίες να δουν το πρόβλημα. Η κρίση του χρέους δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα. Αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης και συνεπώς πρέπει να αναζητήσουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση σ' ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Να τους αναγκάσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι κανένας λαός, πουθενά στον κόσμο, πόσο δε μάλλον στην Ευρώπη, δεν μπορεί να οδηγείται εθελοντικά στην αυτοκτονία. Γιατί αυτό που συντελείται δυο χρόνια τώρα στην Ελλάδα είναι μια υποβοηθούμενη, στο όνομα μάλιστα της αλληλεγγύης, αυτοκτονία του ελληνικού λαού».