ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τέσσερις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα

Οι τέσσερις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα

Τις τέσσερις ενότητες της κυβερνητικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη Παρασκευή σε μια προσπάθεια να καλύψει τα κενά και να εξειδικεύσει τις ετερόκλητες θέσεις που εκπέμπει το τελευταίο διάστημα το κόμμα κυρίως για θέματα οικονομίας.

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην ΑΘηναϊδα και ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει τις αναλυτικές θέσεις του κόμματος για:

  • Οικονομία
  • Κοινωνικό κράτος (θα περιλαμβάνει θέματα υγείας και παιδείας)
  • Εξωτερική πολιτική
  • Λειτουργία πολιτικού συστήματος και δημοκρατίας

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε αυτή την κίνηση, καθώς τα αντίπαλα κόμματα επιχειρούσαν συστηματικά και μεθοδευμένα να εστιάζουν σε θέσεις που είχε αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 και πίσω και επισήμανε: «Δεν υπάρχει πρόταση για 100.000 νέες προσλήψεις στο πρόγραμμά μας. Το νέο μας πρόγραμμα επιχειρεί να ανακόψει την πορεία της καταστροφής γι' αυτό και θα έχει κατεύθυνση την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και την ακύρωση των μέτρων του μνημονίου».

Επιπλέον, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια του κόμματος, πρόσθεσε όμως ότι θα υπάρχει πολιτική υποστήριξη από την κυρία Λούκα Κατσέλη και την Κοινωνική Συμφωνία σε επίπεδο δηλώσεων, γεγονός που θα επισφραγιστεί με κοινή συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα.