ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παπαρήγα: «Μνημόνιο διαρκείας» η Ευρωπαϊκή Ένωση

Α. Παπαρήγα: «Μνημόνιο διαρκείας» η Ευρωπαϊκή Ένωση

«Μνημόνιο διαρκείας» χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου αντιμετώπισε τον εκφοβισμό ότι αν δεν υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ θα καταστραφεί η χώρα, όμως ταυτόχρονα κυριάρχησαν οι «αυταπάτες για φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και το κεφάλαιο», σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Επίσης, σημείωσε ότι «πολλοί επίσης πίστεψαν ότι ψηφίζοντας "Χρυσή Αυγή" έκαναν μια επιλογή "αντισυστημική", ενώ αυτό το ναζιστικό μόρφωμα είναι γέννημα θρέμμα αυτού του συστήματος με κύριο στόχο το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Ερωτηθείσα σχετικά με την δημοσκοπική πτώση του ΚΚΕ, καθώς το κόμμα πιέζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή σε αριστερή κυβέρνηση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «υπάρχει ένα ρεύμα δικαιολογημένης αλλά ρηχής διαμαρτυρίας για άμεσες λύσεις χωρίς απόφαση σύγκρουσης με τις αιτίες των οξυμμένων προβλημάτων, το οποίο ενισχύεται από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και από τμήμα του κεφαλαίου που θεωρεί μια κυβέρνηση της αριστεράς πιο χρήσιμη για την διαχείριση της κρίσης, γιατί θα συμβάλει στον αφοπλισμό του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «ειδικός στόχος είναι το χτύπημα στο ΚΚΕ, ώστε είτε να ενσωματωθεί συμμετέχοντας ή στηρίζοντας μια κυβέρνηση διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής είτε να αποδυναμωθεί και να μπει στη γωνία».

«Καθημερινά διαστρεβλώνονται οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ από το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ και τα αστικά κόμματα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ κάνουν "επιθέσεις φιλίας", την ίδια στιγμή ανεπίσημα με non paper στα ΜΜΕ, με στελέχη του στις γειτονιές, διαδίδουν διάφορα ψέματα και βρομιές ενάντια στο ΚΚΕ, ότι η "καθοδήγησή του είναι διασπασμένη" κ.ά.».

Αναφερόμενη στην πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποστήριξε ότι αυτή «εξαρτάται από μια σειρά παράγοντες που σχετίζονται με το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη της ΕΕ, αλλά και από την όξυνση των ανταγωνισμών. Ως κόμμα έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια ότι η συνοχή της ΕΕ και της ευρωζώνης έχει κλονιστεί. Γι' αυτό, το ζήτημα για τους εργαζομένους δεν είναι να περιμένουν να πεταχτεί η Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη φορτώνοντας τα βάρη αυτής της επιλογής στο λαό, αλλά να κατευθυνθούν στην πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική - λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους».

Τέλος, κάλεσε το λαό να αλλάξει την ψήφο στις 17 Ιουνίου, υπέρ του Κομμουνιστικού Κόμματος.