ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η διακαναλική του Α. Σαμαρά

Live η διακαναλική του Α. Σαμαρά

Διακαναλική συνέντευξη από τα γραφεία της ΝΔστη Συγγρού παραχωρεί στις 13:00 ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το πώς και με ποιους θα κυβερνήσει η ΝΔ, σε περίπτωση που την Κυριακή αναδειχθεί πρώτο κόμμα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί τα μεγάλα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει από τις πρώτες κιόλας μέρες της διακυβέρνησής του.

«Το πιστεύουμε το πρόγραμμά μας, είναι κοστολογημένο», δήλωσε κατά την έναρξη της διακαναλικής του συνέντευξης ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε σχέδιο για το πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και υπέρ των επενδύσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει καμία επένδυση. Αντιδρά για το πρόγραμμα «Ήλιος», αντιδρά για το «Ελληνικό», πως θα γίνουν επενδύσεις», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δέκα μνημόνια θα φέρει η έξοδος από το ευρώ», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο και μάλιστα σε ευρώ, όχι σε δραχμές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι εκ των ων ουκ ανευ προϋπόθεση και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι κάνει λόγο για μονομερή καταγγελία γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο οδηγεί σε ρήξη.

«Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα» με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και την στήριξη της αγοράς εργασίας, υπογράμμισε ο Αντ.Σαμαράς.

Εμείς λέμε θα μείνουμε στο ευρώ και θα αλλάξουμε το μνημόνιο γιατί δεν πάει άλλο με την κατρακύλα της ύφεσης.

"Οι Έλληνες δεν πρέπει να γίνουν τα γκαρσόνια της Ευρώπης,πρέπει να γίνουν οικοδεσπότες της Ευρώπης", τόνισε ο Α. Σαμαράς στέλνοντας το μήνυμα "μέσα στο ευρώ, μέσα στην Ευρώπη και μεταστροφή του κλίματος".

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η λύση μπορεί να έρθει μέσα από συμμαχίες με χώρες. «Μπορούμε να κερδίσουμε από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη αλλάζει», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

«Δίνεται ευκαιρία στην Ελλάδα να δει τη δική της επαναδιαπραγμάτευση. Αλλιώς θα γίνουμε το μαύρο πρόβατο. Υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη που θέλουν να γίνουμε το μαύρο πρόβατο. Δηλαδή να βγει το πρόβατο από τη στάνη, να το φάει ο λύκος και να το δουν οι άλλοι. Με την Ελλάδα δεν παίζεις πόκερ και ζάρια. Εμείς λέμε θέλουμε ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση. Άλλοι τα αφήνουν όλα αόριστα».

«Το διακύβευμα να βγεις από το ευρώ είναι υπερβολικά μεγάλο», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως «θέλουμε ευρώ και θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει εάν δεν δεχθεί η Ευρώπη τις τροποποιήσεις που προτείνει, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Όλα τα μέτρα που ζητούμε έχουν να κάνουν με θέσεις εργασίας. Παλιά οι Ευρωπαίοι έλεγαν πρώτα σκληρά μέτρα και μετά ανάπτυξη. Η Ευρώπη τώρα αλλάζει», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε. Το γεγονός ότι ένας ισχυρός πόλος παίρνει θέσεις που εμάς μας ευνοούν, όταν κάποιος σαν τη Γαλλία θέλει να σε βοηθήσει, δεν του λες πρόσεξε μην γίνεις Ολαντρέου».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίοθηση οτι θα σχηματιστεί κυβέρνηση, ξεκαθαρίσοντας ωστόσο πως για να γίνει κυβέρνηση δεν μπορεί να βάζουμε απαγορευτικούς όρους.

«Ο τόπος έχει ανάγκη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», σημείωσε χαρακτηριστικά και δεσμεύθηκε ότι η ΝΔ θα κάνει το παν για να υπάρξει κυβέρνηση, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την παραμονή στο ευρώ.

"Έχουμε θέσει δυο ελάχιστους όρους για συνεργασία με οποιονδήποτε: 1) Παραμονή στο ευρώ και 2)ανάγκη τροποποίησης του προγράμματος.

«Το θέμα για μας είναι θέσεις εργασίας κυρίως, μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ με σταθερή κυβέρνηση», επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τις θέσεις του για την οικονομία ως "οικονομικά για κόμιξ. Δεν είναι σωστό να λες τα έχω αλλα δεν ανοίγω τα χαρτιά μου.

"Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να μιλήσει για plan b για να μην το μάθει ο αντίπαλος.Καλά,δεν θέλει να το πει για να το μάθει ο λαός;", αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνει τίποτα νέο. Το μόνο νέο που έχει πει είναι ότι θα είμαστε εκτός Ευρώπης και οι δηλώσεις Αμυρά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν διεκδικεί κανένα αλάθητο για τη ΝΔ. «Σημασία έχει να έχεις μάθει από τα λάθη σου και να μην τα κάνεις ξανά», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

"Όταν έστειλα την επιστολή,μέσα υπήρχε η λέξη τροποποίηση.Η επιστολή έγινε αποδεκτή", ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου.

«Η ΝΔ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διχάσει. Το να μείνεις στο ευρώ δεν αποτελεί ούτε δεξιά ούτε αριστερή άποψη, αποτελεί λογική άποψη. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τον οποιοδήποτε θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ, για να πάμε μπροστά, να αρχίσει η επανεκκίνηση της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Οι διαχωρισμοί είναι σήμερα μεταξύ του ορθού και του λογικού και του παράλογου και του ανεύθυνου», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της ΝΔ για την εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση, σημείωσε πως "το να λες ότι θα αφοπλίσεις την Αστυνομία δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό είναι ανόητο. Υπήρχε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτούσε τον Κουφοντίνα. Να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αγ. Παντελεήμονα και την Πάτρα για να μας πει αν έχουμε δεξιά ατζέντα".

«Θεωρώ πρώτο εχθρό του έθνους τη γραφειοκρατία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα φάω σίδερα για τις επενδύσεις. Ναι, θα πρέπει να πάμε παντού για να βρούμε επενδύσεις για την Ελλάδα».