ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Μείζονος σημασίας το θέμα της ασφάλειας

Βενιζέλος: Μείζονος σημασίας το θέμα της ασφάλειας

Μείζονος σημασίας χαρακτήρισε το πρόβλημα της ασφάλειας, κοινωνικής και πολιτικής, ο Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως το ζητούμενο είναι ένας λαός ενωμένος με κοινωνική συνεκτικότητα.

Κατά την επίσκεψή του στην ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα στήριξης στο έργο της αστυνομίας, ενώ κατά την συνάντησή του με τον Αττικάρχη, Ιωάννη Λιούκα, τόνισε ότι, την κρίση δεν θα την λύσουμε με αστυνομικά μέτρα, αλλά με πολιτικά και κοινωνικά.

Αναφορικά με το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα είναι θύμα της έλλειψης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για την παράνομη μετανάστευση, σημειώνοντας ωστόσο ότι γίνονται μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, με σεβασμό στην ασφάλεια του πολίτη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Ο κ. Βενιζέλος στη συνάντησή του με τον κ. Λιούκα, αναφέρθηκε στην χθεσινή δολοφονία του φαρμακοποιού στο Ρέντη, χαρακτηρίζοντάς το προκλητικό.

«Χωρίς το αίτημα της ασφάλειας δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Χρειάζεται πάντα περισσότερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της διάχυτης εγκληματικότητας», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά του ο κ. Λιούκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, παρά τις οικονομικές μειώσεις, οι εργαζόμενοι στην αστυνομία συνεχίζουν να υπηρετούν το έργο τους αποτελεσματικά. Επιπλέον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία της ομάδας ΔΙΑΣ, που όπως είπε, είναι "παιδί" του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Βενιζέλο.