ΚΟΜΜΑΤΑ

Σαμαράς: Το δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή

Σαμαράς: Το δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή

Μήνυμα σε όλους έστειλε απόψε ο Αντώνης Σαμαράς από την πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιήσει την τελευταία του προεκλογική ομιλία, δύο εικοσιτετράωρα πριν τη μάχη της κάλπης.

Εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε εκπρόσωπο του λόμπυ της δραχμής και πρόσθεσε ότι «εκείνοι που θα βγουν ευνοημένοι από την επιστροφή στην δραχμή είναι οι νέοι ολιγάρχες».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του «για ανάπτυξη και για δουλειές για τα νέα παιδιά» και προειδοποίησε ότι δεν θα αφήσει «κανένα να μας βγάλει από την Ευρώπη, να παίζει παιχνίδια σε βάρος της πατρίδας μας». «Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο, για κάθε λαθρομετανάστη», είπε.

Μίλησε για αυτούς που θέλουν τη χώρα μαύρο πρόβατο και τόνισε ότι δεν θα τους κάνει τη χάρη. Αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στο δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times: «Πρόκειται για στημένο δημοσίευμα κάποιων που θέλουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Εμείς αυτό το παιχνίδι δεν το παίζουμε. Θέλουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Είναι παιχνίδια ξένων εντύπων. Υποδείξεις και στημένες προβοκάτσιες να τις κάνουν αλλού. τα δημοσιεύματα αυτά βοηθάνε τον ΣΥΡΙΖΑ και το λόμπυ της δραχμής. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη, να παίζει παιχνίδια σε βάρος της πατρίδας μας, δεν θα αφήσουμε την χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο για κάθε λαθρομετανάστη».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες και θα παιχθούν μέχρι την τελευταία κάλπη, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν επτά κρίσιμα διλήμματα που καλείται να απαντήσει ο λαός με την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Το πρώτο κρίσιμο ερώτημα είναι ευρώ η δραχμή, όπως θέλει το λόμπυ της δραχμής και επιθυμούν και δυνάμεις στο εξωτερικό. Αν συνέβαινε αυτό θα πηγαίναμε πενήντα χρόνια πίσω, είπε.

Το δεύτερο διακύβευμα των εκλογών, είπε ο κ. Σαμαράς, είναι αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξη ή καταστροφή και χειρότερο μνημόνιο; «Ο Τσίπρας θέλει να καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση για να υπογράψει λίγο αργότερα πολύ χειρότερο μνημόνιο εκτός ευρώ», τόνισε.

Το τρίτο δίλημμα, είπε ο κ. Σαμαράς, είναι δουλειές ή μαζική ανεργία. «Αν οδηγηθούμε εκτός ευρώ η οικονομία θα μείνει χωρίς καύσιμα και οι επιχειρήσεις χωρίς ρευστότητα», υποστήριξε.

Το τέταρτο δίλημμα είναι ανάμεσα στο χθες και στο αύριο. Αυτό που χρεοκόπησε είναι το χθες που μπορεί να το βρει κανείς στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κρατισμός, λαϊκισμός, ασύδοτες συντεχνίες, είπε ο κ. Σαμαράς. «Όλα αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ εκφράζονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπου έχει μετακομίσει το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα εμείς εκπροσωπούμε αυτά που πρέπει να αλλάξουν για να γίνουμε μία σύγχρονη δυναμική ευρωπαϊκή χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πέμπτο δίλημμα είναι ανάμεσα στην Ασφάλεια και στον φόβο» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «σήμερα που οργιάζει η εγκληματικότητα θέλουν να αφοπλίσουν την αστυνομία, σήμερα που ξεχειλίζει η Ελλάδα από λαθρομετανάστες τους καλούν να φέρουν τις οικογένειές τους. Τάζουν ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στην Ευρώπη. Εμείς αντίθετα δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την αστυνομία, να αλλάξουμε τους νόμους, να σταματήσει η ατιμωρησία, να βγάλουμε τις κουκούλες, να απομακρύνουμε τους λαθρομετανάστες».

Το έκτο δίλημμα είπε ο κ. Σαμαράς είναι τί Ελλάδα θέλουμε; Με ισχυρές συμμαχίες ή απομονωμένη από παντού; Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ρήξη με τους εταίρους μας και έξοδο από το ευρώ, θέλει όμως να βγούμε και από το ΝΑΤΟ. Όμως έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν θα είμαστε μία χώρα ανίσχυρη και ευάλωτη;» αναρωτήθηκε.

Το τελευταίο δίλημμα είναι κυβέρνηση ή ακυβερνησία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μία κυβέρνηση μόνο της Αριστεράς όμως τα άλλα αριστερά κόμματα απορρίπτουν την πρότασή του. Άρα πώς θα κάνει κυβέρνηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πάλι εκλογές, αν όμως δεν υπάρξει κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες το πιθανότερο είναι να μην προλάβουμε να φτάσουμε στις επόμενες εκλογές» είπε ο κ. Σαμαράς και κατέθεσε την δική του πρόταση: «εμείς ζητάμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για το καλό του τόπου με δύο όρους: παραμονή στο ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Κάποιοι μας λένε ότι το ευρώ ή δραχμή είναι ψεύτικα διλήμματα, αλλά ήλθε η αποστομωτική απάντηση από παντού, από τον Ολάντ και από τον Κον Μπέτιτ, που χαρακτήρισε ανοησία την πρόταση για μονομερή καταγγελία από της δανειακής σύμβασης».

Σημείωσε ακόμη ότι τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά αλλά δεν έχει κριθεί τίποτε και ζήτησε από τους Έλληνες να πάρουν την μοίρα τους στα χέρια τους και να ψηφίσουν και με το μυαλό και με την καρδιά. «Αυτές οι εκλογές δεν είναι για μία παράταξη ή για ένα κόμμα, είναι για την Ελλάδα. Οι δυσκολίες μας ενώνουν. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα μέσα σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Τρεις μόνο υποσχέσεις σας δίνω: Ανάπτυξη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ασφάλεια. Η καλύτερη αντιμνημονιακή πολιτική είναι να βγούμε από την ύφεση μία ώρα αρχύτερα, να εξαλείψουμε την ύφεση, να μηδενίσουμε τα ελλείμματα και να μην έχουμε πια ανάγκη ούτε δανεικά ούτε Μνημόνια», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης: Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση Α. Σαμαρά στο Σύνταγμα