Αυτό είναι το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο του Τσίπρα!

Αυτό είναι το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο του Τσίπρα!

Aποκάλυψη Newsbomb

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καταστρώνουν το κυβερνητικό σχήμα και το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών

Ήδη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε εκλογικό συναγερμό και οι στενοί συνεργάτες του προέδρου καταστρώνουν το πρώτο πλάνο για το νέο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών

Σε εκλογικό πυρετό βρίσκονται τα στελέχη όλων των κομμάτων παρά το γεγονός ότι από το Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές. Ήδη οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα καταστρώνουν τόσο τα ψηφοδέλτια του κόμματος, όσο και το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, αφού όπως υποστηρίζουν όταν «θα έρθει η ώρα να μιλήσει ο λαός, το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο». 

Από την άλλη πλευρά οι... Κασσάνδρες που τις προηγούμενες ημέρες έλεγαν ότι ο Τσίπρας θα κυβερνήσει με διάφορους «τηλεμαϊντανούς» φαίνεται πως διαψεύδονται. Οι άνθρωποι στους οποίους ο κ. Τσίπρας θα εμπιστευθεί τη διακυβέρνηση της χώρας είναι έμπειροι πολιτικοί με αδιαμφισβήτητο ήθος και λαμπρή επαγγελματική καριέρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb τα σενάρια που μέχρι αυτή την ώρα θεωρούνται ως επικρατέστερα είναι τα ακόλουθα:

1. Ιωάννης Δραγασάκης - Οικονομικών
2. Γιώργος Σταθάκης - Ανάπτυξης
3. Δημήτρης Στρατούλης - Εργασίας
4. Σοφία Σακοράφα - Εσωτερικών
5. Ζωή Κωνσταντοπουλου - Δικαιοσύνης
6. Θεόδωρος Δρίτσας - Εθνικής Αμυνας
7. Αναστάσιος Κουράκης - Παιδείας
8. Ηρώ Διώτη - Περιβάλλοντος

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα ονόματα έχουν σχεδόν κλειδώσει, αλλά όλα τελούν υπό την αίρεση των συνεργασιών, των εκλογικών ποσοστών και των συμμαχιών που θα διαμορφωθούν. Άρα, προφανώς θα υπάρξουν συσχετισμοί και ενδεχομένως και «καραμπόλες» ακόμα και με στελέχη συνεργαζόμενα με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα η Λούκα Κατσέλη που αναμένεται να πάρει παραγωγικό υπουργείο.

Το δεύτερο σενάριο που κι αυτό έχει πολλές πιθανότητες έχει ως εξής:

1. Ιωάννης Δραγασάκης - Αντιπρόεδρος και συντονιστής της κυβέρνησης
2. Γιώργος Σταθάκης – υπουργείο Οικονομικών
3. Ευθύμης Τσακαλώτος – Εργασίας
4. Παναγιώτης Λαφαζάνης - Δημόσιας Διοίκησης
5. Δημήτρης Παπαδημούλης – υπουργείο Εξωτερικών

Από εκεί και πέρα θα συμμετάσχουν οπωσδήποτε, Δρίτσας (υπ.Εθνικής Αμυνας), Σακοράφα, Μητρόπουλος (για το Δημόσιας Διοίκησης η και για το Εργασίας), Παναγιώτης Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Μουλόπουλος για το υπουργείο Τύπου ενώ ο κ. Φίλης «παίζει» και για το υπ.Εξωτερικών. Οι εκπλήξεις θα είναι οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες... Ανοιχτά παραμένουν προς το παρόν τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Παιδείας...

Με ειδικό ρόλο αναμένεται να εμφανιστούν οι:

-Νίκος Βούτσης (δίπλα στο Δραγασάκη)

-Γιάννης Βαρουφάκης,

-Νίκος Κοτζιάς (στο υπ.Εξωτερικών)

-Ρένα Δούρου

-Ίσως λόγω εμπειρίας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο υπουργείο Υγείας.

Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται

Εκτός από τα παραπάνω ονόματα που φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» κρίσιμα πόστα αναμένεται να αναλάβουν ο νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Παππάς και ο εκ της ιστορικής ηγεσίας του χώρου, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης.

Παραμένει ένα σοβαρό ερώτημα το που θα αξιοποιηθεί η Λούκα Κατσέλη, στις ικανότητες της οποίας τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα την ήθελε στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά πιθανότατα, η αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα να αποδειχθεί δύσκολη, καθώς εξαρτάται και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παίζουν και τα ονόματα της Νάντιας Βαλαβάνη και του κ. Κώστα Ήσυχου σε δευτερεύοντες ρόλους.

Για το υπουργείο Υγείας μαζί με το φαβορί Παναγιώτη Κουρουμπλή ακούγεται και το όνομα του Ανδρέα Ξανθού να συμπληρώνει την πολιτική ηγεσία.

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατευθύνεται - όπως όλα δείχνουν - ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς.

Για το υπουργείο Παιδείας υποψήφιοι φαίνεται να είναι: η κυρία Θεανώ Φωτίου και ο κ. Γιάννης Αμανατίδης.

Στο υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται ο κ. Σταύρος Κοντονής, ενώ ρόλο θα έχει και ο κ. Κώστας Πουλάκης, πιθανότατα και η κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

Για το Περιβάλλοντος και Ενέργειας «ακούγεται» - μεταξύ άλλων - ο κ. Θανάσης Πετράκος, ενώ για το Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου, μαζί με τον κ. Δημήτρη Γελαλή ή τον κ. Τάσο Κανταρά.

Στο υπουργείο Τουρισμού όλα δείχνουν τον κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη, ενώ η κυρία Λίτσα Αμανατίδου πιθανότατα θα βρεθεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το υπουργείο Πολιτισμού ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής μαζί με τον κ. Χριστόφορο Παπαδόπουλο.

Στον τομέα της Επικοινωνίας θα αξιοποιηθούν οι κ.κ. Πάνος Σκουρλέτης και Ανδρέας Καρίτζης, ενώ αναμένεται να μπουν στην κυβέρνηση και οι κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος και Νάσος Αθανασίου και οι κυρίες Κατερίνα Ιγγλέζη και Ευγενία Ουζουνίδου.