ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Στο τελικό στάδιο το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Βενιζέλος: Στο τελικό στάδιο το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Για την αναγκαιότητα ύπαρξης περιβάλλοντος σταθερότητας, εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο συνέδριο Capital + Vision «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Το επόμενο βήμα».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι για να διαμορφωθεί αυτό το περιβάλλον πρέπει να συστρατευθούν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, «κανείς δεν πρέπει να κρύβεται, πρέπει να μπουν όλοι μπροστά σε αυτή την προσπάθεια που έχει πολεμικά χαρακτηριστικά» για να σημειώσει ότι «αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας», που άρχισε πριν από πέντε χρόνια και «τώρα, μπορούμε να τελειώσουμε και να περάσουμε σε μια φάση ειρήνης και διεκδίκησης του νέου ρόλου μας». Για να το κάνουμε αυτό, υπογράμμισε, «χρειάζεται οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, να αντιληφθούν ότι υπάρχει μια κοινή εθνική ευθύνη».

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης των χρεών των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είμαστε λίγες μέρες, ίσως λίγες ώρες, πριν από την οριστική παρουσίαση του σχεδίου αυτού. Σημείωσε ακόμα ότι μπορεί να ανοίξει νέες δυνατότητες σε σχέση με τον κατασκευαστικό τομέα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την παρέμβασή της και για τα στεγαστικά δάνεια.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι εκείνα που επιτρέπουν τώρα να οργανωθούν εργαλεία προστασίας ευπαθών ομάδων, να θεσπιστούν μέτρα υπέρβασης της κρίσης σε επίπεδο επιχειρήσεων μέσα από τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και την αναδιάρθρωση των εταιρικών χρεών.

Σχετικές ειδήσεις