ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Θέμα των ΗΠΑ η επικήρυξη του Χριστόδουλου Ξηρού

Κικίλιας: Θέμα των ΗΠΑ η επικήρυξη του Χριστόδουλου Ξηρού

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα (3/11/2014) με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά έπειτα από την επίσκεψη του πρώτου στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου σημείωσε: «Μετά το ταξίδι μου στην Αμερική και τις συναντήσεις με τον ομόλογό μου, τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Holder, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας και υψηλούς αξιωματούχους, έπρεπε να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και να μεταφέρω, δια του κ. Holder, τις ευχαριστίες της Αμερικάνικης Κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και τις τελευταίες επιτυχίες που έχει.

Αλλά και για την κοινή διαπίστωση ότι σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή, όπως είναι πλέον η λεκάνη της Μεσογείου και τα Βαλκάνια, η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ουσιαστικός σύμμαχος στην προσπάθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, για σταθερότητα στην περιοχή, για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και για ασφάλεια».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε πως το θέμα των ξένων μαχητών και το θέμα των εξτρεμιστών τζιχαντιστών είναι από τα πρώτα στις προτεραιότητες των ΗΠΑ «και βεβαίως, από τη στιγμή που υπάρχουν και νεκροί Αμερικάνοι πολίτες, τους απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα».

Ερωτηθείς αν η Ουάσιγκτον προτίθεται να επικηρύξει τον Χριστόδουλο Ξηρό, παρέπεμψε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από το οποίο θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ πρόσθεσε πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

«Νομίζω ότι θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει, προκειμένου να συνεχίσει η χώρα να είναι ασφαλής», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις