ΚΟΜΜΑΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας ατύχησε…

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας ατύχησε…

Για μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πρότασή του για άμεση σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές και μικροπολιτικές του σκοπιμότητες δεν διστάζει να απαξιώσει και να υποτιμήσει τη συνταγματική νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς», υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ευτυχώς για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, το Σύνταγμά μας δεν προβλέπει μεθοδεύσεις, όπως αυτές που συνέλαβε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε ο κ. Τσίπρας να πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να αντιλαμβάνεται το θεσμικό ρόλο του αρχηγού του κράτους σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα όπως το δικό μας. Δυστυχώς λοιπόν γι’ αυτόν, ευτυχώς για τους θεσμούς και σήμερα ατύχησε. Ίσως να του γίνει μάθημα ότι τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, υπερτερούν και δεν ταυτίζονται με τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι μέχρι το Φεβρουάριο το κλίμα θα είναι διαφορετικό. Γι΄αυτό αγωνίζεται - μάταια - για την επίσπευση των εξελίξεων.

Ας επανεξετάσει, έστω και τώρα, τη θέση του, αποδεχόμενος το διάλογο και τη συνεννόηση εν όψει της σκληρής διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, τα μνημόνια και την τρόικα.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές αλλά Εθνική Σταθερότητα, για να αλλάξει σελίδα και να πετύχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την οικονομική της Ανάπτυξη με κοινωνική ευαισθησία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.