ΚΟΜΜΑΤΑ

«Να αποκρουστεί κάθε ιδέα απόσυρσης των 100 δόσεων»

«Να αποκρουστεί κάθε ιδέα απόσυρσης των 100 δόσεων»

Ανακοίνωση με την οποία καλεί την κυβέρνηση "να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία", εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: "ο νέος γύρος απαιτήσεων της τρόικας αποκαλύπτει πόσο απέχει από την πραγματικότητα η υπεραισιοδοξία που καλλιεργείται για το «τέλος του μνημονίου». Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας απολύτως σαφές στους δανειστές ότι τόσο η φοροδοτική ικανότητα, όσο και η οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί".

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή", υπό τον τίτλο "Βέτο της τρόικας στη ρύθμιση οφειλών", υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι, "θέμα απόσυρσης των ρυθμίσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία έθεσε, και μάλιστα γραπτώς, η τρόικα στην κυβέρνηση, διότι εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλα μέτρα".