ΚΟΜΜΑΤΑ

Συνάντηση Κουτσούμπα με σχολικούς φύλακες

Συνάντηση Κουτσούμπα με σχολικούς φύλακες

Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σχολικών Φυλάκων Ελλάδας συναντήθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας, στον Περισσό.

Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε, "οι εκπρόσωποι των Σχολικών Φυλάκων ενημέρωσαν τον Δ. Κουτσούμπα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει μέσα σε μια νύχτα, περισσότερους από 2200 εργαζόμενους. Σήμερα αρκετοί από αυτούς διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους με δικαστικά μέσα, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν επιστρέψει με ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές κλπ. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εκκρεμότητα το σοβαρό ζήτημα της απόδοσης των ενσήμων τους για την περίοδο 2001-2007 που η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ως συντάξιμο χρόνο, γιατί οι σχολικοί φύλακες εργάζονταν με ευθύνη της, με διάφορες σχέσεις εργασίας (μαθητεία κλπ). Ο Σύλλογος των Σχολικών Φυλάκων διεκδικεί την απόδοση όλων των ενσήμων για όλη την περίοδο που εργάζονταν".

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ίδια ανακοίνωση, "ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους και τους ενημέρωσε για τις θέσεις του κόμματος. Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή θα διεκδικήσει την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων σχολικών φυλακών καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί επιτελούν λειτούργημα τόσο στα σχολεία όσο και στις γειτονιές, ενώ είναι αντίθετο στην προοπτική οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης όπως ήδη έχουν κάνει ορισμένοι δήμοι, ή με ΚΟΙΝΣΕΠ που ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση".

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι θεωρεί απαράδεκτο δημοτικές αρχές να ασκούν έφεση κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες, όπως πρόσφατα έκανε η δημοτική αρχή της Λάρισας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο βαθμό που με ευθύνη της κυβέρνησης εξακολουθούν να είναι απολυμένοι να δικαιούνται αποζημίωσης χωρίς περικοπές και η οποία άμεσα πρέπει να τους αποδοθεί. Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την απόδοση των ενσήμων για το 2001-2007 που εργάζονταν, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνσή τους όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση. Η παράταση αυτής της εκκρεμότητας πρέπει να τελειώσει με δικαίωση των σχολικών φυλάκων.