ΚΟΜΜΑΤΑ

Κουτσούμπας: Η Ελλάδα θα βρίσκεται σε διαρκή εποπτεία

Κουτσούμπας: Η Ελλάδα θα βρίσκεται σε διαρκή εποπτεία

Για επικοινωνιακό παιχνίδι κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας σε ομιλία του στην Καισαριανή πως κανένα από τα δύο κόμματα δεν υπόσχεται κάτι καινούριο.

Παράλληλα, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σε αποψινή του ομιλία στην Καισαριανή, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της 30ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη δημοτικής αρχής, υποστήριξε πως η χώρα θα βρίσκεται σε διαρκή εποπτεία, καθώς «κυβέρνηση και αντιπολίτευση βαδίζουν στον ίδιο χρόνο», ενώ απηύθυνε κάλεσμα στήριξης και υπερψήφισης του υποψηφίου δημάρχου Ηλία Σταμέλου και του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αφού σημείωσε ότι το κάλεσμα απευθύνεται στο λαό της Καισαριανής που υποφέρει, στους χαμηλόμισθους, στους απλήρωτους, στους άνεργους, στους εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους, τόνισε: «Μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια το λαό, αφού μας γνωρίζει καλά και ξέρει ότι δεν λέμε άλλα σήμερα και άλλα αύριο, ξέρει ότι μοναδικός οδηγός της δράσης μας είναι η αταλάντευτη πάλη για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα».

Αναφέρθηκε, δε, στους κομμουνιστές δημάρχους της Καισαριανής, αλλά και άλλων πόλεων που πάντα έθεταν στην πρώτη γραμμή και πάνω από όλα το κοινωνικό, λαϊκό συμφέρον.

Επισήμανε επίσης ότι και σήμερα οι δήμαρχοι που στήριξε το ΚΚΕ, στην Πάτρα, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη και την Ικαρία, δεν έχουν υπογράψει καμία αντιλαϊκή απόφαση, τουναντίον στο μέτρο του δυνατού πάντα παίρνονται αποφάσεις ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών πάντα «κόντρα στη λογική της υπερ-φορολόγησης, του χαρατσώματος και της ανταποδοτικής λειτουργίας».

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμα ότι απέναντι από το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ είναι ο συνδυασμός που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή: «η αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων και της ΕΕ», ενώ κάλεσε το λαό της πόλης να αξιοποιήσει την πείρα του από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικότερα, αλλά και από τα πρώτα δείγματα γραφής της σημερινής δημοτικής αρχής της Καισαριανής.

Ο κ. Κουτσούμπας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό «του μνημονιακού Σγουρού» που κατέθεσε η κ. Ρένα Σούρου του ΣΥΡΙΖΑ και τον οποίο «στήριξε μέχρι και στις αντίστοιχες ενέργειες της προσωρινής διοίκησης του Δήμου Καισαριανής».

Επικαλούμενος ακολούθως την αποστροφή του κ. Τσίπρα για «συνέχεια του κράτους», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «πράγματι το αντιλαϊκό κράτος έχει συνέχεια, στριμώχνεται μέσα στα σφιχτά και αντιλαϊκά πλαίσια που έχουν θέσει η ΕΕ και οι εκάστοτε κυβερνήσεις».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι και την «επόμενη μέρα» μετά το «τέλος των μνημονίων» «θα είναι εδώ οι «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δηλαδή νέα μέτρα σε βάρος του λαού, εκτός από τους μηχανισμούς της ΕΕ θα είναι εδώ και το ΔΝΤ, άρα ποια τρόικα φεύγει; Και η χώρα θα είναι σε διαρκή εποπτεία».

«Σ' αυτό το έδαφος της ΕΕ, των μονοπωλίων, βαδίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν είναι διαφορετική η περπατησιά τους. Και όλος ο καβγάς ανάμεσά τους γίνεται για το ποιας πολιτικής δύναμης η περπατησιά, δηλαδή το οικονομικό μοντέλο, θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και στην καπιταλιστική ανάπτυξη» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν απλώς διαφορετικά εναλλακτικά σχέδια και όχι διαφορετική στρατηγική.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι από τη στιγμή που κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα «πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και των μονοπωλίων» και από την στιγμή που «δεν αμφισβητούν την συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, μπορούν να συμφωνήσουν όχι μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ακόμα και στα εθνικά θέματα.
Το χαρτί της συνεννόησης που παίζεται τις τελευταίες μέρες, δεν είναι άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για να συντηρείται η πόλωση, η δικομματική αντιπαράθεση. Στόχο έχει να εγκλωβίσει και την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα στα δίχτυα της συνεννόησης, της κοινωνικής συναίνεσης, να δηλώσει ο λαός υποταγή στα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Καταλήγοντας ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι παρά τις διαφορές σε επιμέρους ζητήματα, κυρίως σε επίπεδο συνθημάτων και διακηρύξεων, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «το μόνο που υπόσχονται και οι δύο, είναι συνέχιση του ίδιου δρόμου, με κάποια ψίχουλα στην πιο ακραία φτώχεια, τα οποία θα εξανεμιστούν την ίδια στιγμή από τη συνολικότερη πολιτική και τα οποία θα τα πληρώσει πάλι ο λαός».