ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι

ΚΚΕ: Η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι

Τον κίνδυνο ενός νέου διχοτομικού σχεδίου σε βάρος του κυπριακού λαού επισημαίνει ο Περισσός, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σύγκληση του «Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής».

«Οι εξελίξεις στην περιοχή μας μυρίζουν μπαρούτι» αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει πως αυτό «νομιμοποιεί τις επιζήμιες για το λαό κυβερνητικές αποφάσεις».

Το ΚΚΕ κάνει αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο επισημαίνοντας πως υπάρχει κίνδυνος ενός νέου διχοτομικού σχεδίου σε βάρος του κυπριακού λαού, ενώ για την ευρύτερη περιοχή αναφέρεται στον πόλεμο σε Ιράκ και Συρία σχολιάζοντας πως αυτοί γίνονται «με πρόσχημα την αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών, που στήριξαν, εκπαίδευσαν και εξόπλισαν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους».

Ακόμη σχολιάζει το παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά και την επικίνδυνη κατάσταση στην Ουκρανία, «που διαμορφώθηκε μετά την επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία αλλά και η όξυνση του εθνικισμού στα βαλκάνια».

Το ΚΚΕ μιλά για ανταγωνισμούς για το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, τους ενεργειακούς αγωγούς και όπως υπογραμμίζει διαμορφώνεται έδαφος ακόμα και για πιο γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση.

Τέλος το ΚΚΕ ζητεί:

  • Να σταματήσει η λειτουργία του Στρατηγείου της Ε.Ε. στη Λάρισα και του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, να κλείσει η βάση της Σούδας.
  • Να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας στρατιώτης για την οργάνωση των πολεμικών ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων.
  • Να επιστρέψουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., του ΟΗΕ.

Σχετικές ειδήσεις