ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία – σοκ Γεωργιάδη για τους πλειστηριασμούς

Ομολογία – σοκ Γεωργιάδη για τους πλειστηριασμούς

«Η άρση της προστασίας της δυνατότητας πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας θα έρθει οπωσδήποτε κάποτε, όταν η χώρα επιστρέψει στους ρυθμούς της κανονικότητας. Αν υπάρχει ες αεί προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θα μπορέσει ποτέ να δοθεί ξανά δάνειο πρώτης κατοικίας».

Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αποκαλύπτοντας ότι όταν η κυβέρνηση... ξυπνήσει ένα πρωί και αποφασίσει ότι επιστρέψαμε στην «κανονικότητα», θα αρχίσουν οι τράπεζες να πετάνε τον κόσμο έξω από τα σπίτια.

Πρόσθεσε, μάλιστα, προκειμένου να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις: «Οι τράπεζες λένε ότι η ώρα της κανονικότητας δεν έχει έρθει ακόμα, όπως λέει και η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να υπάρξει ες αεί προστασία σε κάθε περίπτωση».

Και κατέληξε, προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει για το διαφαινόμενο "έγκλημα": «Το να βρει δουλειά ο άνεργος οικοδόμος δεν είναι κοινωνική προστασία; Το να βρει δουλειά ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός δεν είναι κοινωνική προστασία; Για να πέσει η ανεργία πρέπει να δουλέψει η αγορά. Τώρα δεν είναι η ώρα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Σαν γενική αρχή όμως, έτσι προχώρησαν και οι άλλες χώρες, έτσι λειτουργεί η οικονομία».

Σχετικές ειδήσεις