ΚΟΜΜΑΤΑ

Κεγκέρογλου: Δεν μειώνονται οι παροχές υγείας

Κεγκέρογλου: Δεν μειώνονται οι παροχές υγείας

«Όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις συντείνουν στην αύξηση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και των ανασφάλιστων».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να προχωρήσει στη μείωση των παροχών υγείας.

Η δήλωση έγινε στο περιθώριο της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στο Ελληνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ενόψει της έναρξης του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε, επίσης, ότι ήδη εδώ και τέσσερις μήνες έχει θεσπιστεί η δυνατότητα της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας και νοσοκομειακής περίθαλψης σε ανασφάλιστους, αλλά και σε όσους δεν έχουν δυνατότητα να εκδώσουν βιβλιάριο υγείας, επειδή έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Προέτρεψε δε, τους ανασφάλιστους και τους ανέργους να απευθυνθούν στους δήμους και άλλους φορείς και κάλεσε τους δήμους να βοηθούν και να επιταχύνουν τη διαδικασία έκδοσης του βιβλιαρίου.

Ο υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι ήδη έχουν δοθεί βιβλιάρια υγείας σε 12.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που είχαν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ και σε ανέργους.

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε «προσωπικές απόψεις» τις θέσεις που διατύπωσε χθες, Τρίτη (11/11/2014) ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, για σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών και παροχών υγείας.

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε τίθεται τέτοιο θέμα», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Σχετικές ειδήσεις