ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Mea culpa» από τη Βούλτεψη για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ

«Mea culpa» από τη Βούλτεψη για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ

«Το πνεύμα του νομοθέτη και η δέσμευση της κυβέρνησης δεν αφορούσε μελλοντικές οφειλές που θα βεβαιωθούν», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στην τροποποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, ο νομοθέτης «ήθελε να λύσει το πρόβλημα ανθρώπων, οι οποίοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι την 1η Οκτωβρίου».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» η Σοφία Βούλτεψη τόνισε ότι:

«Μπορεί σε όλη αυτή τη διαδικασία, κατά την οποία προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να γίνει και μια ατέλεια, ένα λάθος. Όποιος δεν εργάζεται, δεν κάνει λάθη. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάθεσαι και να κάνεις κριτική. Ακόμη και αν υπάρχουν προβλήματα, λάθη ή μια δυσλειτουργία είναι γιατί, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα. Χρειαζόμαστε και μια ανοχή. Σημασία έχει να γίνουν αυτά».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν λάθη και λάθη. Εδώ δεν πρόκειται για λάθος. Στην ουσία πρόκειται για λάθος διατύπωση. Στην ουσία οι άνθρωποι που θέλαμε να ανακουφίσουμε, ανακουφίζονται».

Παράλληλα, κάλυψε την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, λέγοντας ότι «η κ. Σαββαΐδου αυτό το οποίο κάνει είναι να εφαρμόζει το νόμο».

Σχετικές ειδήσεις