ΚΟΜΜΑΤΑ

Μπακογιάννη: Ξεφτιλιζόμαστε στον κόσμο με τον ΕΝΦΙΑ

Μπακογιάννη: Ξεφτιλιζόμαστε στον κόσμο με τον ΕΝΦΙΑ

«Φάουλ, όπως αυτό με τον ΕΝΦΙΑ, δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου, αλλά και την εικόνα της κυβέρνησης, που δίνει την εντύπωση πως υπάρχει έλλειψη σχεδίου», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Τόνισε ότι «αν είχε ακολουθηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία – δηλαδή πρώτα να πάει η τροπολογία στην αρμόδια Επιτροπή και μετά στην Ολομέλεια- θα είχαν αποφευχθεί τέτοια φαινόμενα».

Και συμπλήρωσε: «Έφεραν την τροπολογία στη Βουλή και σήμερα ψηφίζεται μια άλλη τροπολογία, με αποτέλεσμα να ξεφτιλιζόμαστε στον κόσμο που μας παρακολουθεί».

Όπως σημείωσε η κ. Μπακογιάννη στα «Παραπολιτικά 90,1,», είναι μια δύσκολη στιγμή για τις ΚΟ που στηρίζουν την κυβέρνηση, λέγοντας πως «με αυτά που κάνει το υπουργείο Οικονομικών μας έχει φτάσει στο Αμήν».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είπε ότι έχουμε καθυστερήσει με δική μας υπαιτιότητα, καθώς - όπως είπε - έχουμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε διάφορα θέματα, αλλά δεν το έχουμε κάνει ακόμα.

Από την άλλη, κατηγόρησε την τρόικα ότι θέτει νέα θέματα, ενώ σημείωσε πως οι δανειστές βρίσκονται σε κενό πραγματικότητας, όταν δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.

Εκτίμησε πως έως την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, αλλά και η μετάβαση της χώρας στη μετά μνημόνιο εποχή. Είπε, τέλος, ότι είναι νωρίς να μιλάμε τώρα για το εάν θα συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων