ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Αιχμή του δόρατος η μείωση του χρέους

Σαμαράς: Αιχμή του δόρατος η μείωση του χρέους

Η μείωση του χρέους θα είναι αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης για το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων, τονίζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή», με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο», ο κ. Σαμαράς, προτάσσει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα ως μείζον ζητούμενο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την έξοδο από την κρίση.

Παράλληλα, θέτει ως κρίσιμες παραμέτρους για τη σταθερότητα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει απρόσκοπτα η Συνταγματική Αναθεώρηση που ξεκινά.

Εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, κατηγορώντας τον για πολιτικές «που θα επιστρέψουν τη χώρα στα ελλείμματα».

Ο πρωθυπουργός λέει χαρακτηριστικά ότι «όποιος διακηρύσσει ότι το χρέος μας είναι "μη βιώσιμο", δεν πηγαίνει σε "νέα διαπραγμάτευση". Λέει στις αγορές να μην τον δανείζουν! Και πηγαίνει σε νέο αναγκαστικό δανεισμό, με νέους επαχθείς όρους! Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα - που με τόσο κόπο ξεπεράσαμε - δεν "χτυπά τη λιτότητα". Αναγκάζεται να δανειστεί από εκείνους τους οποίους... "εκβιάζει" να του κόψουν το χρέος».

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων θα έχει τέσσερις άξονες:

• την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης

• ανταποδοτικά έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ

• αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και

• απλοποίηση και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος με σταδιακή μείωση φόρων.

Σχετικές ειδήσεις