ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξουλίδου: Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα Χούντα

Ξουλίδου: Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα Χούντα

«Η συμπλήρωση 41 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρίσκει τη χώρα μας σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Η έννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχει μπει σε "διαπραγμάτευση" και τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά αγαθά που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες είναι υπό αμφισβήτηση ή ακόμα χειρότερα υπό κατάργηση», αναφέρει στο μήνυμά της, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η τομεάρχης Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου.

Και συμπληρώνει: «Το αίτημα "Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία" συνεχίζει να είναι επίκαιρο καθώς η ελληνική κοινωνία βιώνει ξανά μια νέα Xούντα, τη Xούντα του μνημονίου, που φιμώνει τη φωνή της, δεσμεύει τη ζωή της και τα όνειρά της, καταστρατηγεί την ελευθερία της και εκχωρεί την εθνική κυριαρχία».

Εξάλλου, σε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων του Πολυτεχνείου προέβησαν σήμερα (17/11/2014) το πρωί οι ΑΝ.ΕΛ., με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Γιάννη Μοίρα και αντιπροσωπεία του Συντονιστικού της νεολαίας του Κινήματος, αποτελούμενη από τους Μανώλη Παντελίδη, Αλέξη Γεωργίου και Πέτρο Καραγιαννόπουλο.

Μετά την κατάθεση του στεφάνου, ο κ. Μοίρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση σε εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Το Πολυτεχνείο ζει. Και μας οδηγεί σε νέους αγώνες. Και σε νέες κατακτήσεις. Ενάντια στην ξενοκρατία, στην υποτέλεια και στο ξεπούλημα που πρεσβεύουν η συγκυβέρνηση, η τρόικα, οι ξένοι δανειστές και οι τοκογλύφοι».

Σχετικές ειδήσεις