ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Κριτική στη ΝΔ για λαϊκισμό

Μπακογιάννη: Κριτική στη ΝΔ για λαϊκισμό

Την ενδοκυβερνητική κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σχολίασε η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τους τελευταίους έξι μήνες δίνεται μία εσωτερική και εξωτερική μάχη με τον λαϊκισμό».

«Δυστυχώς, φαινόμενα τέτοια έχουμε κι εμείς, έχει και το ΠΑΣΟΚ κατά κόρον, έχει βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο δεν συζητάμε. Αρά, αυτή η μάχη με τον λαϊκισμό τους τελευταίους 6 μήνες οδήγησε και τη Ν.Δ. σε μία ρητορική "σκίζουμε τις σελίδες του μνημονίου" ή δεν ξέρω τι άλλο κάνουμε. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ, που βρισκόμαστε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον Real FM.

Αναφερόμενη στο θέμα των εργασιακών και του συνδικαλιστικού νόμου, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι «ο συνδικαλιστικός νόμος πρέπει να αλλάξει».

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι ο συνδικαλιστικός νόμος θα πρέπει πραγματικά να δίνει τη δυνατότητα της απεργίας, που είναι ιερό δικαίωμα, αλλά στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Δεν μπορεί πέντε εργατοπατέρες να αποφασίζουν για το αν θα γίνει απεργία ή όχι».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν θέματα στα οποία δεν θα έβαζε την υπογραφή της, η κ. Μπακογιάννη απάντησε:

«Υπάρχουν θέματα που μπορεί, ενδεχομένως, αν χρειαζόταν να τα διαπραγματευτώ εγώ, θα τα διαπραγματευόμουν διαφορετικά. Εμένα ξέρετε πολύ καλά την άποψή μου: θα έκανα μεταρρυθμίσεις και θα ζήταγα από την τρόικα τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία για μένα είναι η βάση της ανάπτυξης της χώρας. Δηλαδή, θα διαπραγματευόμουν με αυτόν τον στόχο».

Σχετικές ειδήσεις