ΚΟΜΜΑΤΑ

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς δεν αντέχει τη συνάντηση με τον Τσίπρα

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς δεν αντέχει τη συνάντηση με τον Τσίπρα

Ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης για το «ναυάγιο» σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», δήλωσε πως ο κ. Σαμαράς «δεν αντέχει» ούτε την «αυτονόητη» συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αυτό «του χαλάει» την «αφήγηση που έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια εξτρεμιστική και ανεύθυνη δύναμη».

Επανέλαβε πως η Κουμουνδούρου είναι αντίθετη σε κάθε πρόταση για τριμερή συνάντηση με συμμετοχή και του Ευάγγελου Βενιζέλου και αποσαφήνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «θεσμικά πρόσωπα».

«Αυτή η συνάντηση, την οποία άλλωστε δεν ζητήσαμε, είναι για να αποκατασταθεί αυτή η αυτονόητη μίνιμουμ επικοινωνία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει να υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης πάνω στα κρίσιμα ζητήματα του χρέους.

«Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συνεννοηθούμε με τον κ. Σαμαρά και για τι πράγμα;» διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης και έκανε αναφορά σε άρθρο του πρωθυπουργού που δημοσίευσε κυριακάτικη εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα.

«Ο κ. Σαμαράς τα είπε πολύ καθαρά, την προηγούμενη Κυριακή, Δεν άφησε κανένα πεδίο συνεννόησης», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ίσως υποχρεωθεί να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική αν δεν εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως ξεκάθαρος στόχος της Κουμουνδούρου είναι η κατάργηση και η ακύρωση των μνημονίων και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω πως ο κ. Μητρόπουλος είπε αυτό που του αποδόθηκε».

Τέλος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασιών με μνημονιακές δυνάμεις λέγοντας ότι μέσοι όροι στην εφαρμοζόμενη πολιτική μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτοδύναμης είτε συμμαχικής με τη μνημονιακή πολιτική, δεν υπάρχουν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων