ΚΟΜΜΑΤΑ

ΚΚΕ: Χρειάζεται κατάργηση των ΠΑΕ

ΚΚΕ: Χρειάζεται κατάργηση των ΠΑΕ

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τις κόντρες των επιχειρηματιών, τις καταγγελίες για στημένα παιχνίδια, τις μαφιόζικες επιθέσεις, τη διακοπή των πρωταθλημάτων, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της πρότασης του ΚΚΕ για κατάργηση εδώ και τώρα της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο του αθλητισμού», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, στην οποία προστίθεται ότι η αγανάκτηση και η απέχθεια των φιλάθλων για τα φαινόμενα αυτά «πρέπει να στοχεύσει την πραγματική αιτία του προβλήματος, στο γεγονός δηλαδή ότι και στο ποδόσφαιρο κυριαρχούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι ίδιοι δηλαδή που ευθύνονται για την επιδείνωση της ζωής του λαού».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «όλοι αυτοί αξιοποιούν το ποδόσφαιρο για τα επιχειρηματικά τους σχέδια και επιδιώκουν να συμπαρασύρουν στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς τους φιλάθλους των ομάδων».

Το ΚΚΕ επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση, στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διότι «εδώ και χρόνια υπηρετούν το μοντέλο του αθλητισμού-επιχείρηση», επιδοτώντας μεγαλοεπιχειρηματίες στο χώρο του αθλητισμού, διαγράφοντας χρέη τους και παραδίδοντας αθλητικά κέντρα, προσθέτει ότι μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάσταση έχουν κι άλλοι θεσμοί, όπως η ΕΠΟ, ενώ η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει στη συνέχεια πως η αξιωματική αντιπολίτευση «από τη μια μεριά καταγγέλλει τη σημερινή κατάσταση, ενώ από την άλλη δεν αμφισβητεί το ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών, με τους οποίους και η ίδια αναπτύσσει "φλερτ", ενώ η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική δίνει 27 εκατ. ευρώ στους επιχειρηματίες για να φτιάξουν ουσιαστικά δικά τους γήπεδα, όπως έγινε σε πολλές ακόμα περιπτώσεις».

Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους, το λαό και τη νεολαία να μην παγιδευτεί στις κόντρες των επιχειρηματιών και τονίζει ότι αυτό που χρειάζεται είναι «η κατάργηση των ΠΑΕ, η κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό», καθώς το ποδόσφαιρο μπορεί να παίζεται και να προσφέρει ποιοτικό θέαμα χωρίς αυτούς.

Επιπλέον στην ανακοίνωση του κόμματος προτείνεται να μην υπάρχει «καμία χρηματοδότηση στις ΠΑΕ, να αποδοθούν όλα τα χρέη των ΠΑΕ στο δημόσιο, και άμεση διακοπή συμμετοχής ελληνικών ομάδων σε παιχνίδια τζόγου».

Το ΚΚΕ προτείνει επίσης την ενίσχυση με επιστημονικό προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στα σχολεία και στις γειτονιές.

«Για να αποτελεί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δικαίωμα της νεολαίας και του λαού χρειάζονται ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων