ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Εκλογή ΠτΔ τώρα και κάλπες σε οκτώ μήνες

Μπακογιάννη: Εκλογή ΠτΔ τώρα και κάλπες σε οκτώ μήνες

Την πρότασή της να κλείσει πάσει θυσία η διαπραγμάτευση με την τρόικα και να επισπευσθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι τα Χριστούγεννα, επανέλαβε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η ίδια είπε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι βαθιά πολιτικό, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, τόσο στο εσωτερικό, όσο και από πλευράς των δανειστών.

«Έστω και την ύστατη ώρα, η γραμμή πρέπει να είναι κοινή, πρέπει να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο», σημείωσε, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Σαμαρά.

Πρότεινε, παράλληλα, πρόωρες εκλογές, όχι όμως αμέσως, αλλά έπειτα από οκτώ μήνες και αφού πρώτα έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι έχει επέλθει συμφωνία με τους δανειστές σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ώστε να στείλουμε μήνυμα ενότητας».

Σε ερώτηση για το αν θα περάσουν από τη Βουλή τα νέα μέτρα, η κ. Μπακογιάννη απάντησε θετικά, λέγοντας: «Από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής, δεν μπορούμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Κι αν θέλετε, προτιμώ να πέσω ηρωικώς, από το να πέσω ξεφτιλισμένη».

Σχετικές ειδήσεις