ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ισχύει απολύτως η κατάργηση του Μνημονίου

Σκουρλέτης: Ισχύει απολύτως η κατάργηση του Μνημονίου

Στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς και στη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αναφέρθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως οι εταίροι έχουν καταλάβει πως πρέπει να διαπραγματευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι με μια κυβέρνηση που απέρχεται.

Επιπλέον, επανέλαβε πως δεν έχει αλλάξει η πάγια θέση του κόμματος για κατάργηση του μνημονίου.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Νομίζω ότι πλέον έχουν αποδεχθεί οι εταίροι μας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτήν την έννοια, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη δική τους τακτική, αντιλαμβάνομαι ότι περιμένουν να αρχίσει η διαπραγμάτευση με τον επόμενο και όχι με κάποιον που έχει κλείσει τον κύκλο του. Κατ' αρχήν, δεν έχει ανοίξει διαπραγμάτευση. Μιλάμε για συζητήσεις σε ένα συγκεκριμένο και προσυμφωνημένο πλαίσιο. Εμείς, μιλάμε για μια διαπραγμάτευση που πια θα πηγαίνει στον πυρήνα αυτής της πολιτικής και θα την αμφισβητεί».

«Στο σκέλος των μνημονιακών νόμων και δεσμεύσεων, έχουμε πει ότι δεν αισθανόμαστε ότι μία νεοεκλεγμένη κυβέρνηση από το λαό θα πρέπει να αισθάνεται δεσμευμένη. Το αντίθετο, μάλιστα. Νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφές (περί κατάργησης του Μνημονίου). Το ακούσατε και από τον κ. Τσίπρα το Σαββατοκύριακο και ισχύει απολύτως», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις