ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Αδιέξοδη η πολιτική Σαμαρά

Σκουρλέτης: Αδιέξοδη η πολιτική Σαμαρά

«Η τρόικα με έναν ψυχρό τρόπο υποστηρίζει πράγματα τα οποία ήταν γνωστά και στην κυβέρνηση και είχαν κατά καιρούς ακουστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real fm, επεσήμανε: «Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μετέωροι, δηλαδή δεν ξέρει κανείς τι πρόκειται να γίνει. Θα κλείσει αυτή η συμφωνία, δεν θα κλείσει αυτή η συμφωνία. Νομίζω ότι η τρόικα χαρακτηρίζεται από μία συνέπεια στη σκληρότητά της. Δεν συνιστά κάτι τέτοιο μια καινούργια στάση. Απλώς θεωρώ ότι με έναν ψυχρό τρόπο υποστηρίζουν πράγματα τα οποία ήταν γνωστά και στην κυβέρνηση και είχαν κατά καιρούς ακουστεί, θα έλεγα και προσυμφωνηθεί. Δεν ακούγονται για πρώτη φορά. Ο κ. Σαμαράς είχε βεβαίως την ψευδαίσθηση ότι με ικεσίες θα μπορούσε να πετύχει την επιείκεια της τρόικας. Οδηγείται τελικά για άλλη μια φορά σε μια νέα πολιτική ταπείνωση ο ίδιος. Και διαπιστώνει- φαντάζομαι να το έχει καταλάβει- τα αδιέξοδα αυτής της στρατηγικής και της τακτικής που ακολούθησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Σαμαράς υπήρξε δίγλωσσος, άλλα έλεγε έξω και άλλα μέσα».

Ερωτηθείς για την άποψη Κουρουμπλή σχετικά με μονομερή διαγραφή του χρέους κατά 70%, είπε: «Και εγώ άκουσα με έκπληξη αυτή την άποψη, διότι δεν την έχω ακούσει ποτέ από τον κ. Κουρουμπλή σε κανένα από τα όργανα που έχουμε βρεθεί. Προφανώς πρόκειται για μια απολύτως προσωπική άποψη. Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης είναι γνωστή».

Επανέλαβε πως «εμείς έχουμε πει πως σε ό,τι αφορά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τους μνημονιακούς νόμους θα τους ακυρώσουμε μέσα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Όσον αφορά τα θέματα του χρέους και των δανειακών συμβάσεων όλα αυτά θα μπούνε κάτω από τη βάσανο μια σκληρής διαπραγμάτευσης».

Σχετικές ειδήσεις