ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Ο Ρωμανός να σπουδάσει με βραχιολάκι επιτήρησης

Ποτάμι: Ο Ρωμανός να σπουδάσει με βραχιολάκι επιτήρησης

«Ο προφυλακισμένος Νίκος Ρωμανός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση», σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, ενώ παράλληλα «θα πρέπει να ξεκινήσει η ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων με βραχιολάκια για να μπορούν να παίρνουν άδειες».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

«Ο Νίκος Ρωμανός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Όχι επειδή κάνει απεργία πείνας, ούτε επειδή το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε έγινε στο όνομα κάποιας «ιδέας», έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση γιατί οι κρατούμενοι δεν είναι ζώα. Το κράτος έχει ευθύνη για την υγεία και την εκπαίδευσή τους.

Το Ποτάμι καλεί τα παλιά κόμματα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντί να επαναλαμβάνουν ευχολόγια για να συγκινήσουν τους συντηρητικούς ή τους “επαναστατημένους” της κοινωνίας, να συμφωνήσουν να επανεξετασθεί συνολικά η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές και κατά προτεραιότητα το σύστημα των αδειών καθώς και το δικαίωμα των κρατουμένων να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Και βέβαια να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος του ν.4205/2013 για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια (βραχιολάκια) που θα επιτρέψει τη διεύρυνση του θεσμού των αδειών, χωρίς το φόβο των αποδράσεων».

Σχετικές ειδήσεις