ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΡΕ.ΝΕ.Σ: Αναγκαιότητα συγκρότησης προοδευτικής συμπαράταξης

ΡΕ.ΝΕ.Σ: Αναγκαιότητα συγκρότησης προοδευτικής συμπαράταξης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών με κεντρικό θέμα «Η πολιτική των συμμαχιών σε Ελλάδα και Ευρώπη στην εποχή της λιτότητας».

Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών" η ευρωβουλευτλης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σοφία Σακοράφα, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Βίτσας, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο επικεφαλής του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών κ. Δημήτρης Σακελλάρης.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, με πρωταγωνιστή της εκδήλωσης τη νέα γενιά, η οποία έδειξε μια ελπιδοφόρα, αλλά και δυναμική παρουσία. Αξίζει να σημειωθεί πως η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, γέμισε ασφυκτικά.

Στην τοποθέτησή της η ευρωβουλευτής κ. Σακοράφα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πολίτες για την στήριξή τους στις ευρωεκλογές. Αναφερόμενη στο κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, η κ. Σακοράφα ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμαχήσει με τους πολλούς, με αυτούς που θέλουν να γκρεμίσουν το σάπιο κατεστημένο και να διώξουν αυτό το φασίζων μόρφωμα. "Οι συμμαχίες αυτές θα στηριχθούν σε μια σχέση πολιτικής στήριξης και συνεργασίας. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε συνεργασίες ουσίας και όχι με υποθετικά νούμερα", είπε η ευρωβουλευτής.

Η κ. Σακοράφα τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εφαρμοστεί εντός και εκτός κοινοβουλίου, επισημαίνοντας πως με την ξεκάθαρη εντολή του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει και θα μπορέσει να διαπραγματευτεί. "Ποιοι θα αρνηθούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα υπάρχει η ευρεία λαϊκή εντολή;", αναρωτήθηκε.

Η ευρωβουλευτής χαρακτήρισε την ευρωζώνη "καζάνι που βράζει" και κατέληξε σε τρία συμπεράσματα. Πρώτον: Όλοι υποχωρούν άτακτα στις απαιτήσεις του νεοφιλελευθερισμού. Δεύτερον: Οι λαοί πρέπει να στείλουν μήνυμα στις ηγεσίες τους, ήδη ο ευρωπαίκός νότος ξεσηκώνεται. Τρίτον: Η κρίση στη Γαλλία είναι κρίση στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης.

Τέλος η κ. Σακοράφα απηύθυνε έκκληση για τον Ν. Ρωμανό, τονίζοντας ότι αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει.

Για σχέδιο έντασης που πάει να επεκταθεί πάνω στον κοινωνικό φόβο έκανε λόγο ο κ. Δ. Βίτσας.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε τα τρία σενάρια – επιλογές που έχει ο λαός:

Με κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με μέτρα και συνθήκες κοινωνικής και πολιτικής υποτέλειας.

Με κυβέρνηση εθνικής μνημονιακής συνεννόησης, στην οποία όμως δεν απαντάει κανείς αν θα υπογραφεί και από ποιον μια νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα. Ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμαχεί σε μια τέτοια λογική

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. "Για να γίνει αυτό πρέπει να μιλήσει ο λαός. Εκλογές τώρα. Δεν ψηφίζουμε για Πρόεδρο. Πλέουμε σε διαφορετικές θάλλασες με τους Σαμαρά και Βενιζέλο", τόνισε ο κ. Βίτσας.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, με επίκεντρο την οικονομία αλλά και τον Ν. Ρωμανό, άσκησε και ο επικεφαλής του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών κ. Δημήτρης Σακελλάρης.

"Εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής η οποία θα βασίζεται σε τρεις άξονες: Δημοκρατία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Δικαιοσύνη", είπε ο κ. Σακελλάρης.
Ο κ. Σακελλάρης σημείωσε πως το μεγάλο ζητούμενο είναι ποιοι θα παλέψουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αρθεί το ανθρωπιστικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας των βάρβαρων και αντιλαϊκών πολιτικών.

Σχετικές ειδήσεις