ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Δεν ενημερώθηκα για την αύξηση του ΦΠΑ

Κεφαλογιάννη: Δεν ενημερώθηκα για την αύξηση του ΦΠΑ

Κατηγορηματικά αντίθετη στο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ στην ξενοδοχειακή διαμονή δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας μάλιστα πως δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς η όλη διαπραγμάτευση έγινε αποκλειστικά από το οικονομικό επιτελείο.

«Είναι ένα λάθος μέτρο [...] και δεν μιλώ συντεχνιακά», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως η Αθήνα θα πρέπει να επιδιώξει την απόσυρσή του όταν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές χωρίς την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, τότε το μέτρο θα πρέπει να ληφθεί, και το υπουργείο θα αναζητήσει «αντισταθμιστικά μέτρα», ώστε να μην πληγεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.

Υπογράμμισε, πάντως, πως ο τουρισμός έχει υπάρξει κλάδος-κλειδί για την οικονομική και δημοσιονομική ανάκαμψη της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, και συνεπώς η ανάπτυξή του θα έπρεπε να «ενισχυθεί κι όχι να ανακοπεί».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε πως οι τουριστικές αφίξεις το 2014 θα ξεπεράσουν τα 21 εκατομμύρια, με επιπλέον 2 εκατομμύρια επισκέπτες από την κρουαζιέρα.

Πρόσθεσε πως όλα τα στοιχεία για το 2015 δείχνουν συνέχιση της ανοδικής πορείας, επισημαίνοντας όμως πως «όλα εξαρτώνται από το γενικότερο τμήμα».


Σχετικές ειδήσεις