ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος: Ο Γιούνκερ θέλει να σώσει την «οικεία» του κυβέρνηση

Γλέζος: Ο Γιούνκερ θέλει να σώσει την «οικεία» του κυβέρνηση

«Σε λίγο στην εξουσία θα έρθει ο λαός», ανέφερε - σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - ο Μανώλης Γλέζος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Γιούνκερ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι επιχειρεί να σώσει την «οικεία» του κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, ο Γιούνκερ δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι ως πολίτης δικαιούται να έχει γνώμη.

«Βεβαίως ναι. Αλλά μιλά ως Πρόεδρος της Κομισιόν και εκμεταλλεύεται τη θέση του για να επηρεάσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο», ανέφερε.

Στην παρέμβασή του ο κ. Γλέζος επέκρινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς, όπως σημείωσε, παραμένει «πιστό στην αρχή της ληστείας των λαών υπέρ του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα που στηρίζεται και πάλι στη θεοποίηση του χρήματος. Δεν πρέπει να μας ξεγελάει το γεγονός ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν ντυθεί με τα κοστούμια της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

«Στην πραγματικότητα, το Συμβούλιο μηχανεύεται με ποιο τρόπο θα προστατευθούν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως αυτή στην Ελλάδα, όπου, ενώ η πραγματική δύναμή της είναι 106 έδρες, χάρη στον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο, κλέβοντας 50 έδρες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποκτά πλειοψηφία και κυβερνά με 156 βουλευτές», σχολίασε ο ίδιος.

Πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στη σημερινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας; Ήδη έχουν ξεκινήσει τα στοιχήματα...

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις