ΚΟΜΜΑΤΑ

Τσίπρας: Ο Χαϊκάλης έπραξε το καθήκον του

Τσίπρας: Ο Χαϊκάλης έπραξε το καθήκον του

Δεκτός με χειροκροτήματα από ένα ενθουσιώδες κοινό έγινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα κάνει τη μεγάλη στροφή, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένει απαθής να πέσει το ώριμο φρούτο.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της τη μιζέρια, λέγοντας με νόημα πως «αυτοί διχάζουν και γκρεμίζουν, ενώ εμείς ενώνουμε και χτίζουμε σε στέρεες βάσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνώρισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή. Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε, «θα συνεχιστεί ο δρόμος των μνημονίων και της καταστροφής, με τα προαπαιτούμενα που έχουν δεσμευτεί; Θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ, θα μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις, θα αυξηθεί κι άλλο ο ΦΠΑ στα φάρμακα; θα συνεχιστεί κι άλλο αυτός ο κατήφορος ή θα γυρίσουμε σελίδα;

Αναφερόμενος στην υπόθεση της απόπειρας χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «ότι κι αν κρύβει αυτή η βρωμερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του.

«Ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη δικαιοσύνη, η οποία έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο. Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι νόμιζαν πως οι βουλευτές δεν θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους έκαναν τεράστιο λάθος. Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται, έκαναν τεράστιο λάθος. Οι βουλευτές όσες μεθοδεύσεις και πιέσεις κι αν τους ασκήσουν κάποιοι, θα πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Όποια κι αν είναι η επιλογή τους. Και φυσικά δεν θα υιοθετήσουμε γενικεύσεις, δε το κάναμε ποτέ, οι οποίες αδικούν βουλευτές.

Βλέπουμε όμως ότι ορισμένοι στη προσπάθειά τους να απομονώσουν το ΣΥΡΙΖΑ από τους συμμάχους του, έχουν την αξίωση να μας υπαγορεύσουν και ποιους θα βάλουμε ή δε θα βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας.

Τους απαντώ λοιπόν:

Τις συμμαχίες, τις συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα τα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τα αποφασίσουν ούτε οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πολύ περισσότερο η ίδια η διαπλοκή και οι παρατρεχάμενοί της. Τελεία και παύλα.

Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε το στίγμα της νέας κυβέρνησης:

«Η δική μας κυβέρνηση, η δική σας κυβέρνηση, θα είναι μια ομάδα από πρόσωπα νέα, δοκιμασμένα σε αγώνες, με βιογραφικό αφοσίωσης στην υπόθεση του λαού.

Θα είναι μια κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει όλη την ευρύτητα, την πολυχρωμία, και το βάθος της λαϊκής βούλησης. Θα είναι μια κυβέρνηση στην οποία θα έχουν θέση πρόσωπα με γνώσεις, ικανότητες, αφοσίωση στο λαό και στην πατρίδα, κι ας μην ανήκουν στο δικό μας πολιτικό χώρο.

Θα είναι μια κυβέρνηση που θα δώσει χωρίς παραχωρήσεις τη μάχη για να απαλλάξει το κράτος από τη φαυλότητα, τη διαπλοκή, την αμειβόμενη τεμπελιά, τις κομματικές κουμπαριές, τη διαφθορά και τη σήψη».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με κυρίαρχο αυτό της ΔΕΗ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαπράττει «εθνικό έγκλημα» στην υπόθεση της ΔΕΗ και δεσμεύτηκε ότι με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ θα είναι δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «σας καλωσορίζουμε στην Κοζάνη μέχρι τη νίκη».