ΚΟΜΜΑΤΑ

Ν. Παππάς: Η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες

Ν. Παππάς: Η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες

Εκλογές και μάλιστα πολύ σύντομα «βλέπει» ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Νίκος Παππάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πολιτικό τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί από το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες» και προσθέτει ότι «το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας προδιέγραφε ότι κάποια κίνηση θα έπρεπε να γίνει, διότι ήταν πολύ μακριά από το επιθυμητό όριο, και κλείδωσε το γενικότερο κλίμα ότι η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες».

Ο χτεσινός ελιγμός του κ. Σαμαρά, αναφέρει ο κ. Παππάς, αφορά τις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται, προφανώς, κι όχι τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν σαφές ότι οι κεντρικές επιλογές μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη λαϊκή βούληση, άρα προηγείται η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο μόνος τρόπος για να βγει ο μαγικός αριθμός των 180, υπογραμμίζει ο κ. Παππάς, είναι οι βουλευτές να ψηφίσουν αντίθετα από τις συλλογικά διαμορφωμένες αποφάσεις των κομμάτων τους, αλλά το πολιτικό τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Χαϊκάλη, ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Υπάρχει μία έντονη δυσοσμία, εμείς αυτά τα γεγονότα τα βλέπουμε με απέχθεια. Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι η μία πλευρά απευθύνθηκε στις αρχές και στην εισαγγελία, ενώ η άλλη πλευρά κρυβόταν. Σημειώνω επίσης ότι εμένα, για τα δημοσιεύματα περί κουμπαράδων, με κάλεσαν εντός 24ωρου να καταθέσω... Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Ρoή Ειδήσεων